Cum se poate desfasura procesul de divort din strainatate?

Cum se poate desfasura procesul de divort din strainatate?

0 Shares
0
0
0

Odata cu trecerea timpului au existat multe, foarte multe cazuri in care unul dintre soti a plecat la munca in strainatate, iar partenerul sau partenera a ramas acasa.

Ei bine, foarte multe familii au ajuns sa se destrame din acest motiv, iar in cele ce urmeaza vom vedea si care au fost motivele cae au dus la aceasta rezolvare.

De cele mai multe ori a fost vorba despre infidelitate in aceste cazuri. Fie sotul sau sotia care se afla la departare de casa si de familie a cunoscut acolo o alta persoana alaturi de care a inceput o relatie extraconjugala, fie sotul sau sotia care a ramas in Romania a fost infidel/a.

Apoi, exista cazuri in care sotul si-a dorit ca si sotia sa plece alaturi de el, sau sotia i-a cerut sotului sa o insoteasca, iar cum sotul sau sotia de acasa nu a vrut sa plece in strainatate, de aici si pana la certuri si implicit la divort nu a mai fost decat un singur pas.

Exista situatii in care cei plecati la munca in strainatate au pus cariera pe primul loc si nu si-au mai facut timp liber si pentru familie, asa ca deasemenea, de aici si pana la divort nu a mai fost decat un singur pas.

In ceea ce priveste divortul in astfel de situatii, in prezent exista posibilitatea unui divort fara prezenta sotului, insa in cele ce urmeaza in acest articol vom vedea care sunt posibilitatile de divort din strainatate.

Fara doar si poate, divortul prin acordul sotilor este cel mai indicat in cazul cuplurilor cuplurilor, indiferent daca acestia au copii minori sau nu.

In cazul in care amabdoi parteneri sunt de parere ca divortul este singura solutie pentru care fiecare sa aiba in continuare o viata normala, acestia trebuie sa semneze doar cererea de divort, iar avocatul va atesta semnatura acestora.

Este posibil insa sa fie nevoie ca ambii soti sa ii dea avocatului o procura prin care acestia sunt de acord ca avocatul semneze in locul lor cererea de divort.

Divortul din culpa este a doua modalitate de divort posibila si poate sa fie introdus din vina asupra unuia dintre soti sau a amandurora.

Pentru ca vina sa trebuie neaparat fie apreciata corect, in cadrul procesului vor trebui aduse dovezi solide de catre cei doi soti, dar vor fi necesari si martori, iar mai mult decat atat, vor fi efectuate interogatorii. Daca acestea vor dovedi faptul ca amandoi soti sunt vinovati, chiar daca doar unul a depus cererea de divort, instanta ii va declara vinovati pe amandoi soti.

Divortul pentru separare indelungata poate sa fie deasemenea o solutie pentru cazurile in care sotul sau sotia se afla in strainatate. Acest tip de divort poate avea loc doar in situatia in care partenerii au fost despartiti mai mult de doi ani.

Daca aceasta perioada nu a trecut inca, cei doi soti pot apela la oricare dintre cele doua modalitati prezentate anterior. Responsabilitatea esecului casatoriei va fi asumata de catre sotul sau de catre sotia care depune cererea de divort.

 

0 Shares
You May Also Like