De ce merg oamenii la amanet?

De ce merg oamenii la amanet?

0 Shares
0
0
0

Pentru multi oameni, casele de amanet reprezinta modalitatile excelente prin care pot face rost rapid de bani cash. Casa de amanet este cea care iti cumpara bunurile de valoare in schimbul unei sume de bani pe care o ofera cu titlu de imprumut. In momentul rambursarii integrale a sumei si a comisioanelor aferente, clientul intra din nou in posesia bunului amanetat. De obicei, in cazul in care doresti sa vinzi bunurile respective suma de bani pe care o primesti in schimbul acestora este mai mare. Daca alegi varianta imprumutului, exista o anumita perioada de timp stabilita contractual in care ai posibilitatea de a-ti recupera bunurile inainte ca acestea sa fie puse spre vanzare.

Ce obiecte sau bunuri pot fi amanetate? Aceasta intrebare are un raspuns simplu si rapid: aproape orice lucru de valoare. Unele lucruri specifice difera de la amanet la amanet, insa exista anumite obiecte care sunt universal acceptate in reteaua de case de amanet. Electronicele, instrumentele muzicale si bijuteriile sunt probabil cele mai des utilizate obiecte pentru care se obtin bani prin intermediul caselor de amanet.

De obicei, casele de amanet nu accepta obiecte care sunt replici ale celor originale. De asemenea, nu se accepta haine sau carti decat in cazul in care au o valoare foarte mare, cum ar fi prima editie a unei carti sau o editia semnata a unei carti foarte cunoscute. Obiectele amanetate trebuie sa fie functionale si intr-o stare foarte buna in momentul in care le depui la amanet.

Telefoanele se incadreaza in categoria obiectelor care pot fi amanetate si multe dintre aceste locuri ofera serviciul de amanet telefoane. Iata cateva lucruri pe care ar fi bine sa le cunosti pentru ca in momentul in care iti amanetezi telefonul sa obtii cat de multi bani este posibil pentru acesta.

Asigura-te ca telefonul pe care doresti sa il amanetezi se afla in stare buna de functionare, iar aspectul fizic general este unul bun, fara crapaturi sau carcasa deteriorata. Asigura-ti datele personale pe care le ai salvate in telefon, de la contacte, mesaje, notite sau chiar poze. Salveaza-le pe cele importante printr-un backup intr-un cont online sau pe un alt dispozitiv, apoi sterge tot ceea ce ai introdus tu personal in telefon. Ca sa faci acest lucru usor si rapid, intra in meniul telefonului si seteaza-i revenirea la setarile din fabrica. Dupa stergerea continutului inchide-l, pune-l in cutia originala alaturi de celelalte accesorii si de acum il poti amaneta cu incredere.

De multe ori, mai multa munca este pentru pregatirea telefonului decat pentru amanetarea propriu-zisa. Cum poate fi posibil acest lucru? Din fericire, sa amanetezi sau sa iti vinzi telefonul devine un lucru mult mai usor daca apelezi la o casa de amanet si iti ia, totodata, mai putin timp decat in cazul altor metode binecunoscute.

De retinut este faptul ca acest lucru se aplica in special in cazul smartphone-urilor; daca incerci sa amanetezi sau sa vinzi un telefon din vechea generatie trebuie sa fii constient de faptul ca nu vei obtine prea multi bani pe acesta.

0 Shares
You May Also Like