Pachete de web hosting

0 Shares
0
0
0

Daca intentionezi sa iti creezi propriul blog, sau daca detii o afacere si vrei sa o promovezi in mediul online, trebuie sa creezi un site de prezentare al afacerii.

Ei bine, pentru a detine un blog sau un site de prezentare, trebuie sa alegi si sa inregistrezi un domeniu, dupa care trebuie sa optezi pentru un pachet de web hosting, care sa iti gazduiasca domeniul, asa ca mai multe detalii vei afla in cele ce urmeaza despre hosting.

Pentru inceput, mai mult ca sigur nu vei avea un trafic foarte mare, asa ca vei putea opta pentru un abonament de tipul shared hosting. Acesta este cea mai ieftina solutie in ceea ce priveste gazduirea web.

Shared hosting-ul inseamna ca site-ul tau va fi gazduit de catre un server, alaturi de foarte multe alte site-uri sau bloguri, si va avea alocat un anumit numar de resurse.

Shared hosting-ul poate reprezenta cea mai buna solutie in cazul in care celelalte site-uri gazduite de acelasi server nu consuma mai multe resurse decat cele alocate lor. Lucrurile se schimba insa in caz contrar, pentru ca atunci, site-ul incepe sa aiba probleme.

Daca iti lansezo blogul sau site-ul, iar dupa o anumita perioada de timp observi ca traficul incepe sa creasca din ce in ce mai mult, cu siguranta trebuie sa faci urmatorul pas si sa treci la nivelul urmator.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, cu siguranta in acest caz shared hosting-ul nu va mai fi suficient pentru tine, asa ca va fi nevoie sa iti indrepti atentia spre un server VPS de exemplu.

Un server VPS este solutia ideala atunci cand un site sau un blog depaseste resursele alocate, pentru ca ofera spatiu privat pe un server. Deci, optand pentru un astfel de pachet de hosting, vei avea spatiul tau privat pe server, vei avea resursele tale, si nu vei mai fi afectat de catre alti utilizatori.

Aceasta solutie este mai costisitoare decat shared hosting-ul, insa cu siguranta este si mai buna, pentru ca site-ul nu va mai fi afectat de catre alte site-uri care consuma mai multe resurse decat cele alocate lor.

Un server VPS poate fi considerat ca si o solutie de mijloc intre shared hosting si gazduirea dedicata. Aceasta din urma reprezinta cea mai buna solutie pentru magazinele online sau pentru site-urile care au un trafic foarte mare.

Daca vei opta pentru acest tip de hosting, va fi necesar sa detii cunostinte de programare pentru a-ti administra serverul.

Din punct de vedere financiar, aceasta este cea mai costisitoare varianta, insa din punct de vedere al performantelor, reprezinta cea mai buna solutie.

Asadar, acestea sunt cele mai populare pachete de gazduire web spre care iti poti indrepta atentia, in functie de nevoile site-ului.

Atunci cand vrei sa alegi un pachet de web hosting, trebuie sa aduni cat mai multe informatii despre firecare furnizor in parte, pentru a te asigura ca faci alegerea corecta si beneficiezi de cele mai bune servicii de gazduire web. Vei putea cauta informatii pe diferite forumuri.

0 Shares
You May Also Like