De ce se imbalsameaza mortii?

De ce se imbalsameaza mortii?

0 Shares
0
0
0

Fie ca vrem sa acceptam acest lucru sau nu, mai devreme sau mai tarziu cu totii vom muri. Ei bine, pana atunci insa, vom discuta despre moarte si despre procesul de imbalsamare al decedatilor, care poate fi realizat de catre specialistii de la firmele de pompe funebre Sector 3.

Moartea, pe scurt inseamna incetarea permanenta a tuturor functiilor biologice a unei persoane, iar aceasta incetare a functiilor biologice ale unei persoane poate fi provocata de diferiti factori precum: accidente, traumatisme majore care produc vatamari terminale, sinicidere, crima, malnutritie, imbatranire, infometare, dezhidratare.

Moartea cuiva drag reprezinta un moment de tristete pentru familiile greu incercate, in conditiile in care trupul neinsufletit fie va fi ingropat dupa trei zile, fie va fi incinerat.

Pana sa aiba loc insa fie inmormantarea, fie incinerarea unui trup neinsufletit, precizam faptul ca familiile greu incercate vor apela la firmele de pompe funebre Sector 3, pentru ca aceste firme sa presteze serviciile specifice, si anume imbalsamarea persoanei decedate, cosmetizarea acesteia, imbracarea si transportul funerar pana la capela unde va fi depus trupul neinsufletit pana la inmormantare.

Ce este imbalsamarea?

Imbalsamarea este procesul de conservare a unui corp pentru a intarzia descompunerea naturala a celulelor, care incepe atunci cand mor. Ajuta temporar la prevenirea proceselor care determina corpul nostru sa se descompuna.

Este o practica funerara care se desfasoara de mii de ani intr-o forma sau alta. In forma sa moderna, este practicata pe scara larga inca de la inceputul secolului XX. In unele parti ale lumii, imbalsamarea extrema a vazut persoanele pastrate temporar si pozate si fotografiate cu membrii familiei. Cu toate acestea, unele inmormantari religioase, inclusiv inmormantari evreiesti si inmormantari musulmane, interzic imbalsamarea.

De ce sunt imbalsamate trupurile?

Multe persoane care aleg sa fie imbalsatate de o persoana iubita, fac acest lucru pentru a petrece putin mai mult timp cu ele. Persoana poate fi asezata intr-un sicriu deschis acasa, intr-o biserica sau in capela unde sunt depuse persoanele decedate inainte de inmormantari.

Oamenii pot arata foarte diferit dupa moarte. Procesul de imbalsamare poate ajuta la refacerea aspectului persoanei, dand o impresie de somn linistit si de bunastare. Acest lucru poate fi un confort deosebit pentru familiile indurerate, mai ales daca au pierdut o persoana iubita din cauza unei boli.

Imbalsamarea poate aduce si inchidere pentru familiile care si-au pierdut o persoana iubita in circumstante traumatice si nu au avut sansa de a-si lua ramas bun inainte de a muri. Exista imbarcatori specialisti care efectueaza operatii post mortem asupra persoanelor care au suferit leziuni devastatoare in accidente fatale.

Imbalsamarea intarzie temporar primele etape ale descompunerii, care incep sa ne descompuna tesuturile corpului din momentul in care vom muri. De asemenea, poate parea sa ne restabileasca aspectul fizic. Procesul de imbalsamare presupune drenarea si inlocuirea fluidelor corporale care nu mai circula in jurul corpului, cu un amestec de substante chimice conservante.

Solutiile de imbalsamare sunt de obicei un amestec de substante chimice incluzand formaldehida, glutaraldehida, metanol, etanol si fenol, precum si apa si coloranti care reduc paloarea si restabilesc aspectul pielii.

De cate tipuri este imbalsamarea?

Exista doua tipuri principale de imbalsamare: imbalsamarea arteriala si imbalsamarea cavitatii. Procesul dureaza de obicei intre doua si patru ore.

  • Ce este imbalsamarea arteriala? Imbalmarea arteriala vede sangele eliminat prin vene si inlocuit cu lichide de imbalsamare prin artere. Tuburile sunt introduse in corp si atasate la o masina, care pompeaza lichidul de imbalsamare prin vena jugulara a gatului sau venei femurale in picior, determinand circulatia fluidelor naturale ale corpului in jurul corpului. Acestea sunt drenate printr-un tub care este introdus in artera femurala sau artera carotida in gat.
  • Imbalsamarea cavitatii vede lichidele naturale din piept si abdomen indepartate. Un tub este introdus printr-o incizie mica si lichidele sunt indepartate cu o masina de aspiratie. Aceste lichide sunt apoi inlocuite cu solutie de imbalsamare si incizia mica este inchisa.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu totii trebuie sa le cunoastem despre imbalsamarea unei persoane decedate, procedura care poate fi efectuata de catre angajatii unor firme de pompe funebre.

Imediat dupa ce are loc procesul de imbalsamare al persoanei decedate, aceasta va fi imbracata de catre personalul firmei de pompe funebre, dar si cosmetizata. Se folosesc diferite produse speciale pentru cosmetizarea persoanelor decedate, astfel atunci cand acestea sunt asezate in sicriu, sa arate la fel ca atunci cand ar dormi.

Dupa ce au loc procedurile de imbalsamare a persoanei decedate, cosmetizare si imbracare, trupul neinsufletit pregatit de inmormantare, va fi asezat intr-un sicriu, iar mai apoi va fi transportat spre capela unde se va desfasura ceremonia de inmormantare.

Fireste, sicriul va fi cumparat de la firma de pompe funebre, iar firma respectiva va asigura transportul funerar pana la capela unde va fi depus trupul neinsufletit, pana in momentul in care va fi inmormantat.

0 Shares
You May Also Like