Ce tip de centrala este mai convenabila

0 Shares
0
0
0

De la an la an sezonul rece ne da o lectie despre ce inseamna sa fim eficienti. Tot timpul vor fi imbunatatiri ce se pot face. Ceea ce unii nu inteleg este ca o investitie ceva mai mare, o data facuta pe termen lung va aduce economii lunare. Asadar ceea ce pare ieftin la inceput va insemna costuri mai mari lunare sau intretinere mai costisitoare.

Sistemele de incalzire sunt foarte variate, in functie de tipul de combustibil, de resursa ce sta la baza functionarii acesteia. Poate fi vorba despre masa lemnoasa, gaz, carbune, electricitate. In functie de acest reper exista automat si conversia despre ce tip de centrala este una avantajoasa din punct de vedere al costurilor.

Suprafata de incalzit

Cu cat este mai mare suprafata de incalzit, cu atat mai mare este si capacitatea centralei, pentru a face fata. Trebuie luati in calcul si alti factori ce pot influenta aici: izolatia, tamplaria si alte cai prin care se poate produce pierdere de caldura.

Centrala va functiona nu doar pentru a incalzi suprafata, cu apa din circuit distribuita in toata reteaua de radiatoare, ci si pentru a oferi apa calda menajera. Asta inseamna ca in functie de necesitate, centrala trebuie aleasa. Numarul de persoane, debitul de apa calda necesara sunt date de avut in vedere.

Cat de mult conteaza brandul

Oamenii par sa aiba mai multa incredere in brand, asadar se vor orienta spre cele care corespund cu necesitatea. Un magazin de profil, Shop Einstal, pune la dispozitie o varietate de modele intocmai pentru a putea exista variante comparative. Desigur ca nu doar acestia sunt factorii ce determina tipul de centrala cu randament optim.

Posibilitate de a conecta si sistem de incalzire suplimentar, cum ar fi cel de sub pardoseala – mai ales in casele mari unde cu greu o singura sursa poate sa faca fata, este important de avut in vedere daca aceeasi centrala ar putea sustine si functionarea incalzirii sub pardoseala.

Compacta si potrivita – pentru apartamente se va preta o centrala mai compacta, in timp ce centralele pentru case si cladiri mari, cu alimentare de material lemnos spre exemplu vor necesita o camera tehnica separata.

Functii moderne si posbilitatea de a conecta un termostat – cu cat este mai vechi modelul, cu atat mai putin rentabila este centrala. Asta in conditiile in care modelele noi au si functii care eficientizeaza modul de functionare. In plus, daca sunt compatibile cu termostate, utilizatorul are posibilitatea de a controla cat mai bine cat consuma si cum isi creeaza ambientul confortabil.

Preturi

Preturile centralelor difera destul de mult. Ce trebuie mentionat este ca un sistem complet de centrala implica si tevi, cabluri pentru instalarea sistemului. Deci costul final nu va fi cel al achizitiei in sine a centralei.

Shop Einstal are o varietate de modele, centrale pe lemn, gaz sau curent si aceeasi diversitate la capitolul preturi. O sectiune aparte este despre termostate, o completare necesara pentru ca acestea controleaza orarul de functionare a centralei.

0 Shares
You May Also Like