Este acupunctura remediul potrivit pentru tine?

Este acupunctura remediul potrivit pentru tine?

0 Shares
0
0
0

Odata cu acceptarea tot mai mare a medicinei alternative in culturile occidentale, acupunctura a devenit, rapid, o practica populara. In ziua de astazi, tot mai mulți oameni aleg acupunctura  in detrimentul medicinei occidentale pentru a-si  trata durerile corporale, stresul, sau pentru a promova starea generala de sanatate.

Daca va ganditi sa incercati acupunctura, dar nu stiti daca este sigura sau daca este tratamentul potrivit pentru dvs, urmatoarele informatii va pot ajuta in luarea unei decizii mai informate.

Descriere si origine

Acupunctura este practica inserare a acelor fine in anumite puncte din organism, in scopuri terapeutice. Conform teoriei, aceste puncte specific, numite “puncte de acupunctura”, se intind pe cai ale corpului, de-a lungul carora curge energia cuiva vitala.

Acele sunt folosite pentru a permite libera circulație a energiei in zone ale corpului in care aceasta stagneaza. Deși acupunctura este practicata in multe culturi asiatice, cum ar fi Japonia, Tibet si Coreea, se presupune ca aceasta practica provine din China.

Acupunctura in lumea occidentala

Una dintre cele mai dezbatute problem intre Est si Vest este folosirea acupuncturei ca mijloc occidental de tratament medical. Chiar daca aceasta forma de tratament a fost folosita ca o metoda eficienta de peste cinci mii de ani in China, nici un studiu de cercetare stiintifică nu a dovedit proprietatile de vindecare ale acupuncturii.

Scepticii ridica din umeri in ceea ce priveste efectele pozitive ale acupuncturii, punandu-le pe seama efectelor placebo. Cei care cred in acupunctura, insa, sustin ca, pur si simplu, beneficiile ei nu fost inca dovedite. Acestia mai sustin ca tratamentul este inofensiv si poate fi folosit ca o completare la medicina occidentala.

Din pacate, standardele acupuncturii nu au fost aprobate in totalitate de catre FDA, din cauza  practicilor nereglementate care inca exista, cum ar fi reutilizarea acelor. Mai mult decat atat, certificarea acupuncturii, astazi, este, in mare parte, un fals, folosit pentru a face bani pe spatele pacientilor disperati, care nu au beneficiat de tratamente medicale occidentale. Consiliul National pentru Combaterea Fraudei in Sanatate a declarat  acupunctura ca un mijloc nedovedit de tratament, ale carui concepte de vindecare sunt primitive si false.

Ar trebui sa incercati

Un lucru asupra caruia stiinta occidentala poate fi de acord este acela ca nu s-au dovedit  efecte nocive ale acupuncturii.
Multi medici sunt de acord ca, atata timp cat un tratament nu este in detrimentul sanatatii cuiva, atunci nu exista nici un motiv pentru care acea medicatie nu ar trebui sa fie utilizata, mai ales in cazul in care exista beneficii vizibile.

Majoritatea oamenilor de stiinta afirma, de asemenea, ca daca proprietatile terapeutice ale acupuncturii au fost inca dovedite, acest lucru este din cauza lipsei cercetarii stiitifice.

Desi multe forme ale medicatiei chinezesti raman concepte dezbatute in societatea occidentala, interesul fata de aceste medicamente este in crestere, și probabil, odata ce va creste gradul de acceptabilitate al practicii, vor creste si descoperirile cu privire la proprietatile sale medicale.

Mai multe informatii despre acupunctura

Puteti gasi mai multe informatii despre acupunctura la un centru de acupunctura din apropierea voastra. Puteti localiza cu usurinta centre din apropiere sau practicieni, cautand on-line. Poate fi necesara o programare, avand in vedere ca centrele de acupunctura au, de obicei, liste de asteptare lungi.

Deci, daca medicina occidentala nu este buna pentru dvs si sunteți in cautarea unei alternative, ganditi-va la acupunctura. Tot mai mulți oameni descopera beneficiile terapeutice ale acestui medicament vechi. Acupunctura este sigura si inofensiva  și, prin urmare, nu ai nimic de pierdut, ci de castigat!

0 Shares
You May Also Like