Reglarea tensiunii arteriale prin metode naturale

0 Shares
0
0
0

Evitarea factorilor de stres este cel mai important demers pentru a rezolva probleme de tensiune arteriala! Cine continua sa lucreze sau sa traiasca intr-o atmosfera stresanta sau sa se ingrijoreze, sa se supere din cauza unor motive mai mult sau mai putin importante va lua fara folos medicamente sau va aborda diferite solutii impotriva tensiunii fara prea multa eficienta.

Alimentatie adecvata

Unul dintre sfaturile doctorului cand cineva ajunge la cabinet pentru probleme de tensiune arteriala este cel privind alimentatia. Dincolo de regimul strict controlat pentru cineva care are probleme cu tensiunea arteriala, importanta este si alegerea unor alimente care ajuta in acest sens.

Usturoiul este un remediu natural impotriva tensiunii, recomandandu-se consumarea a 2-3 catei de usturoi cu 30 de minute inainte de masa. Atentie insa ca usturoiul nu este recomandat celor cu probleme gastrice sau alte afectiuni!

Ceaiurile si alte remedii naturale

Multa lume alege sa trateze cu produse naturale afectiunile care se pot ameliora astfel. Iar tensiunea arteriala este una dintre problemele organismului care se poate tine sub control cu ceaiuri, tincturi etc. si chiar apelandu-se la diverse terapii – homeopatie, acupunctura, reflexoterapie, prananadi si altele, care nu au contraindicatii si pot fi foarte eficiente in scurt timp.

La indemana oricui este ceaiul negru, dar putem folosi si vasc, paducel, frunze de mesteacan si altele pentru a regla tensiunea.

Bijuterii care ajuta la reglarea tensiunii arteriale

Bijuteriile din aur ajuta persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare, insa si argintul este cunoscut ca fiind eficient pentru scaderea tensiunii arteriale. Chiar si barbatii pot purta un medalion pe un lantisor sau pe snur de piele, un ceas cu bratara de argint sau pot alege dintre bratari de argint pentru barbati un model discret sau care se potriveste propriei personalitati.

Femeile insa au libertatea de a purta si pietre semipretioase sau pretioase, cunoscandu-se efectul benefic al acestora asupra sanatatii. Safirul si alte pietre verzi (topazul, de exemplu) sunt recomandate pentru a fi purtate de persoane care au probleme cu tensiunea arteriala.

Stilul de viata trebuie adaptat sanatatii mai ales dupa trecerea tineretii, ritmul de lucru trebuie adaptat si pus accent pe miscare si relaxare.

0 Shares
You May Also Like