Tot ce trebuie sa stii despre elastina

Tot ce trebuie sa stii despre elastina

0 Shares
0
0
0

In timp ce colagenul poate fi buzzword-ul frumusetii momentului si cea mai abundenta proteina din organism, elastina incepe sa-si faca un pic loc in aceasta discutie, si cu dreptate. Dar ce este exact elastina sau elastin dupa cum mai este cunoscut acest termen, si care sunt beneficiile de frumusete ale fibrelor elastice din piele?

Ce este Elastina?

Elastina este o proteina natural produsa in organism. Elastina este formata din peptide, fibroblaste si aminoacizi, care sunt structurate intr-o forma particulara care determina functia sa. Fibrele elastice sunt legaturi de elastina care se gasesc in derm (stratul intermediar) al pielii, precum si in vasele de sange, plamanii, ligamentele si multe altele. Elastin are ca scop principal flexibilitatea celulelor.

Ce cauzeaza scaderea productiei de elastina?

In timp ce elastina poate fi una dintre cele mai lungi structuri din corpul uman , proteina nu este imuna la degradare. De fapt, in timp ce punctul de injumatatire al elastinei atinge numai cand avem vreo 74 de ani, daunele cauzate elastinului sunt mult mai greu de vindecat, mai ales datorita faptului ca exista o singura gena care produce tropoelastina, blocul necesar pentru a crea elastina.

In timp ce factorii interni asociati geneticii si imbatranirii pot provoca degradarea timpurie a elastinei, factorii externi, cum ar fi poluarea sau expunerea la soare, sunt principalii vinovati in urma degradarii precoce a elastinei sanatoase si a scaderii productiei de elastina cu mult inainte de a ajunge la saptezeci.

Adaugati la aceasta faptul ca productia de elastina scade rapid dupa nastere pana la punctul in care se produce o scurgere minima de la varsta mijlocie si cotele tind sa fie stivuite impotriva noastra. Din acest motiv, prevenirea este esentiala pentru mentinerea elastinei sanatoase.

Cum sa stimulezi productia de elastina?

Protectia solara este esentiala pentru orice set de instrumente anti-imbatranire pentru a preveni deteriorarea din cauza soarelui si, in acest caz degradarea ulterioara a elastinei in timp ce aplicarea topica a retinoidului tretinoin a fost asociata cu imbunatatiri ale calitatii fibrelor elastice, facandu-i un tratament eficient pentru a inversa UV daunele deja efectuate.

Suplimentele pot fi de asemenea eficiente in asistarea productiei de elastina. Un supliment de cupru poate ajuta la prevenirea leziunilor elastinice, iar studiile au aratat ca un supliment de vitamina A poate creste productia de elastina cu 300% .

In ceea ce priveste tratamentele estetice, micronizarea poate creste eficient productia de colagen si elastina, desi efectele vizibile in strangerea pielii sunt limitate. Tratamentele anti-imbatranire, concentrandu-se in special pe intarirea pielii, pot fi un pariu mai bun pentru imbunatatirea aspectului de piele lauda sub barbie sau de-a lungul liniei maxilarului.

Sigur pentru toate tonurile pielii, aceste tratamente utilizeaza tehnologia de radiofrecventa pentru a furniza o caldura uniforma cu mult sub suprafata pielii, punand bazele productiei naturale de colagen si elastina din piele. In sfarsit, pentru o abordare multi-tasking si eficienta pentru intarirea pielii laxa si pentru tratarea altor semne obisnuite de imbatranire, luati in considerare un tratament estetic anti-imbatranire.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoastem cu totii in ceea ce priveste elastina.

0 Shares
You May Also Like

Genti de dama la moda

Se stie faptul ca femeile au dezvoltat odata cu trecerea timpului o adevarata pasiune pentru accesorii, insa dintre…
Citeste Tot