Trucuri de efect pentru un blond cenușiu de durată

Trucuri de efect pentru un blond cenușiu de durată

0 Shares
0
0
0

În ultima perioadă, blondul cenușiu, cu nuanțe de violet, albăstrui și chiar roz se află în tendințe. Nici nu este de mirare pentru că avem de a face cu o culoare de păr ușor de remarcat.

Cu toate acestea, nu este una prea ușor de obținut și, mai ales, de menținut. De aceea, dacă te numeri printre urmașele Evei care au ales această nuanță pentru podoaba lor capilară, avem pentru tine câteva recomandări de la specialiști pentru o culoare vie, de durată.

Alege o vopsea de calitate

Pentru că avem de a face cu o culoare pretențioasă, destul de greu de obținut, prima dată ar fi bine să mergi la salon. Apoi, te poți descurca foarte bine și acasă, cu condiția să alegi o vopsea de păr de calitate.

Recomandarea noastră, dar și a specialiștilor în domeniu este să îți îndrepți atenția către Vopsea Wella Professionals Koleston 12/96, și vei fi mai mult decât mulțumită.

Tratamente hidratante

O vopsea Koleston se dovedește a fi o alegere bună, dar nu este suficientă pentru ca părul tău să arate mereu impecabil.

De aceea, deoarece decolorantul folosit înainte de a te vopsi are unele efecte negative asupra firului de păr, este bine să eviți o perioadă de placă sau ondulator, și să te preocupi de aplicarea unor tratamente hidratante.

Cum menții culoarea mai mult timp

Ce e mai greu, abia acum începe: menținerea culorii vii, pentru cât mai mult timp. Astfel, în cazul rădăcinilor, se recomandă decolorarea sau vopsirea lor ori de câte ori este nevoie, vizibil. Din fericire, rafturile magazinelor sunt pline de spray-uri colorante care să te să maschezi faptul că rădăcinile au început să devină vizibile.

În rest, ai grijă să nu stai în soare puternic, deoarece razele acestuia deschid nuanța ta de blond cenușiu, dându-i și niște portocalii pe care cu siguranță nu ți le doreai.

Folosește șampon violet

Ai auzit desigur de beneficiile șamponului violet în ceea ce privește părul vopsit, dar ai fost tentată să crezi că este vorba doar despre un mit. De fapt, nu este deloc așa, ci dimpotrivă.

Pigmenții violeți ai acestuia sunt reținuți de firul de păr, și te ajută să previi și să oprești apariția acelor nuanțe de gălbui pe care nimeni nu și le dorește.

Nu te spăla prea des pe cap

Se știe că, la fiecare spălare, vopseaua de păr tinde să își mai piardă din strălucire. Așa că, dacă nu este cazul, nu exagera și nu te spăla zilnic pe cap.

De regulă, de maxim două – trei ori pe săptămână este suficient. De asemenea, un truc bun este să apelezi la șamponul uscat, foarte eficient în acest caz.

Uleiuri pentru păr

Cu riscul de a ne repeta, trebuie să înțelegi că acum, când părul este vopsit, are nevoie mai mult decât oricând să fie hidratat așa cum trebuie.

Prin urmare, nu trebuie să uiți de uleiurile pentru păr, iar cele de măsline, jojoba, ricin și argan sunt cele mai bune pentru sănătatea podoabei tale capilare.

 

0 Shares
You May Also Like