3 delicii de vara cu cafea Lavazza super crema 

Leave a comment
pureshapes.ro

Nu incape indoiala ca Lavazza super crema este una  dintre cele mai indragite sortimente din lume. Boabele atent selectionate satisfac chiar si cele mai exigente gusturi. Savoarea intensa si textura echilibrata ce se dezvolta in fiecare bautura preparata cu cafea Lavazza super crema rasfata si desfata simturile.

Aceste caracteristici sunt consecinta a pasiunii cu care sunt crescuti pomii si prelucrate semintele, dar si a experientei si a spiritului de inovatie aratate de producator. Boabele selectionate provin din cele mai fertile regiuni din Brazilia, Guatemala, Indonezia, Columbia si Vietnam.

Cupajul format in proportie de 60 % cafea Arabica si 40% cafea Robusta este unul echilibrat, cu aciditate usoara si corpolenta rotunda, iar bauturile preparate sunt cu adevarat rafinate.

Espressoul, doppio, bautura preparata la presa sau filtru si cafeaua turceasca sunt cateva dintre varietatile apreciate in intreaga lume zi de zi. Insa cu cateva boabe de cafea Lavazza super crema si putina imaginatie se pot prepara adevarate cocktailuri cosmopolite care sa condimenteze atmosfera de vara cu mireasma tropicala. Iata trei preparate sofisticate de vara conturate in jurul cafelei ce poarta amprenta Lavazza.

Espresso Freddo cu cafea Lavazza super crema

Espresso Freddo este una dintre cele mai populare savori de vara. Bautura considerata de greci “cel mai bun tratament din zilele caniculare” este racoritoare energizanta, vibranta, are o paleta aromatica complexa si este usor de savurat.

Ingredientele necesare pentru a prepara un Freddo perfect sunt un espresso dublu obtinut din cafea Lavazza super crema, 5-6 cuburi de gheata si un shaker. Cele doua ingrediente se pun in dispozitiv si se amesteca pana ce gheata se topeste si se formeaza o spuma cremoasa.

Espresso Freddo se serveste cu paiul in pahar inalt acompaniat de alte 5-6 cuburi mari de gheata.

Espresso cu inghetata – un desert sofisticat

Nu, nu este Frappuccino ci un desert cosmopolit cu arome sofisticate, usor de pregatit. Ingredientele cheie pentru aceasta delectare sunt un espresso preparat din cafea Lavazza super crema, o cupa de inghetata de vanilie, caramel sau ciocolata alba si cateva nuci. Desertul se obtine in doar cateva minute, insa ofera simturilor senzatii extaziante, se monteaza in pahar conic astfel: peste cupa de inghetata cremoasa se toarna doza de cafea si in final se decoreaza cu bucatile de nuca.

Aspectul preparatului este unul intrigant, fiind dublat de aromele imbatatoare ce se elibereaza din aceasta uniune. Espresso cu inghetata este un desert vibrant ce poate fi servit cu orice ocazie.

Caffe Frappe – reteta originala

Chiar daca cea mai populara reteta de Frappe este cea greceasca, simpla obtinuta in cateva secunde cu cafea instant, frappe-ul original este cel frantuzesc cu inghetata. Un cocktail sofisticat care continua sa faca furori in randul celor care sunt familiarizati cu textura eleganta si gustul complex pe care il dezvolta. Un Frappe frantuzesc se obtine dintr-o doza dubla de espresso preparat din boabe de cafea Lavazza super crema, o cupa de inghetata de vanilie si gheata.

Cafeaua si inghetata introduse in shaker sunt amestecate pana se obtine o bautura omogena, parfumata cu consistenta cremoasa. Aceasta este turnata in pahar inalt peste 7-8 cuburi de gheata. Pentru decor se folosesc 5-6 boabe intregi de cafea si lichior de ciocolata.

Dan Bradu seo

Cand vine vorba de cafea doar imaginatia poate fi o piedica pentru obtinerea unor varietati intrigante care sa produca placere. Trebuie retinut, preparatele de vara au ca ingrediente de baza cafea Lavazza super crema, gheata si multa, multa energie!

Leave a Reply