Se apropie sezonul fructelor de aronia. Tu esti pregatit?

Leave a comment

Este sezonul fructelor, al gemurilor si compoturilor de tot felul. Astfel, dupa capsuni si cirese, ne pregatim pentru fructele sfarsitului de vara si al toamnei, precum afinele, coacazele sau strugurii. De putina vreme insa, pe piata fructelor autohtone isi face loc tot mai vertiginos Aronia.

Fructele acestui arbust sunt considerate un adevarat miracol pentru sanatatea umana, fiind bogate in vitamine, nutrienti si antioxidanti, fiind incluse in categoria asa-numitor alimente complete, de pe urma caruia corpul tau are numai de castigat.

Si, fiindca se apropie sezonul fructelor de Aronia, iti recomandam cateva ponturi pe care ar fi bine sa le iei in calcul, in cazul in care te pregatesti sa iti umpli camara cu bunatati pentru iarna.

pureshapes.ro

Ce este insa aronia?

Inainte de toate, trebuie sa spunem ca aronia este un arbust originar de pe continentul nord-american, naturalizat foarte bine si in tara noastra. Desi climatul temperat continental ii prieste de minune, Aronia s-a dezvoltat mai intai in partea de vest a tarii, unde clima este ceva mai blanda si soarele nu lipseste pe timpul verii. Fructele sale sunt mici, aproximativ de dimensiunea coacazelor, poate ceva mai mari, inchise la culoare.

Nu se aseamana cu coacazele negre, ci mai degraba cu bobitele de strugure brumat, de culoare violet spre albastriu. Iar in ceea ce priveste consistenta, aceasta este asemanatoare cu a coacazelor, poate ceva mai tari si mai astringente la gust.

Acesta este motivul pentru care fructele nu sunt atat de cautate pentru a fi consumate proaspete, ci in diferite combinatii si, mai ales, preparate sub forma sucurilor si a dulceturilor pentru iarna.

Cum este buna de consumat aronia

Iar daca am vorbit de suc, cel mai cautat este sucul de aronia presat la rece. Obtinut prin metode naturale, acest suc are proprietati miraculoase, purificand organismul de toxine, daca este consumat in cantitati moderate si in cazul in care nu exista alergii sau efecte adverse constatate pe cale medicala. In rest, nu se cunosc efecte adverse ale sucului de aronia, ci doar beneficii aduse sanatatii.

S-a constatat astfel ca aronia contine mai multa vitamina C decat lamaia sau coacazele negre, fiind un excelent tonifiant pentru organism, inainte de sezonul rece. De asemenea, contine din plin antioxidanti, ajutand astfel la o buna digestie a alimentelor si o echilibrare a florei intestinale, pusa in pericol de tot felul de substante si alimente procesate pe care le consumam din comert.

Dan Bradu seo

Nu in ultimul rand, trebuie spus ca sucul de aronia se poate pastra in conditii deosebite si pe perioade indelungate la temperatura optima, in cazul in care este ambalat aseptic, in mediu controlat.

Leave a Reply