Cum sa rezolvi problemele cu ecranul tactil Galaxy J5?

Leave a comment
pureshapes.ro

Multe smartphone-uri pot dezvolta probleme cu ecranul lor tactil, iar Samsung Galaxy J5 nu face exceptie. Unele probleme comune raportate includ faptul ca o parte din ecranul tactil nu raspunde la atingere, o problema cu o parte a ecranului care nu afiseaza nimic sau o problema cu intregul ecran nu raspunde la atingere. In acest articol, va vom arata cum sa rezolvati aceste tipuri de probleme cu ecranul tactil pe smartphone-ul dvs. Galaxy J5.

PROBLEMA FIZICA SAU SOFTWARE?

Primul lucru pe care trebuie sa-l analizati este daca telefonul dvs. este deteriorat fizic si va confruntati cu un Display Samsung J530, sau daca ati dezvoltat o problema software care interfereaza cu functionarea ecranului tactil Galaxy J5. De obicei, veti sti daca problema este fizica: aruncati telefonul de pe balcon, cineva paseste pe el si sparge ecranul pe jumatate, sau ceva din acea natura. Daca ati deteriorat fizic ecranul, optiunile dvs. sunt destul de limitate.

O posibilitate este ca puteti obtine doar un telefon nou. Daca telefonul dvs. este in garantie sau daca aveti un plan de asigurare a telefonului cu operatorul dvs., acesta poate fi cel mai simplu si rapid mod de a va readuce telefonul in stare de functionare. Contactati operatorul de transport sau distribuitorul care v-a vandut telefonul pentru procesul de inlocuire.

O alta posibilitate este ca puteti inlocui doar ecranul. Puteti face acest lucru printr-un tehnician local de reparatii telefonice, desi probabil ca va vor percepe o taxa destul de mare pentru a face lucrarile, posibil mai mult decat merita telefonul.

Daca sunteti la indemana, puteti incerca sa inlocuiti singur ecranul tactil cu un kit de reparatii ca acesta. Retineti ca aceasta abordare nu este pentru toata lumea si, daca nu sunteti la indemana cu electronice mici, nu este recomandat.

REZOLVAREA PROBLEMELOR SOFTWARE

Daca problema nu este fizica, atunci probabil ca exista ceva sclipit in software-ul telefonului. Aceasta ar putea fi chiar in sistemul de operare Android sau poate fi o problema cu o aplicatie instalata. Vom analiza cum sa abordam fiecare dintre aceste situatii.

Stergeti memoria cache a telefonului

O posibila sursa de probleme este un conflict in memoria cache a telefonului. Aceasta este memoria pe care telefonul o face pentru sistemul de operare, precum si pentru fiecare aplicatie, pentru a le permite sa stocheze date si sa permita trecerea cu usurinta intre aplicatii. Pentru a sterge memoria cache a telefonului, incercati pasii din acest ghid pentru a sterge memoria cache pe Samsung Galaxy J5.

Scoateti cardul Sim

O alta sursa posibila de probleme este o cartela SIM asezata prost. Opriti smartphone-ul Samsung Galaxy J5. Apoi scoateti cartela SIM si reintroduceti-o. Apoi porneste-ti Galaxy J5 si vezi daca problema a fost rezolvata.

Resetare completa din fabrica

Daca toate celelalte nu reusesc, poate fi necesar sa faceti o resetare completa din fabrica a telefonului pentru a vedea daca asta rezolva problema. Este important sa faceti o copie de rezerva a datelor inainte de a face o resetare. Pentru a efectua o resetare hard, consultati acest ghid despre cum puteti reseta Samsung Factory J5.

Dan Bradu seo

In cazul in care incercati toti acesti pasi pentru remedierea problemei, insa fara succes, atunci cu siguranta mai aveti o ultima solutie, si anume aceea de a va duce telefonul la reparat intr-un service autorizat.

Leave a Reply