Pentru ce se foloseste aurul?

Leave a comment

Se spune ca bijuteriile sunt cele mai bune prietene ale femeilor, iar acest lucru este cat se poate de firesc in conditiile in care doamnele si domnisoarele atunci cand trec pragul unui magazin de bijuterii sau al unei case de amanet aur care comercializeaza bijuterii, nu parasesc locatia pana cand nu isi cumpara cel putin o bijuterie.

Exista diferite metale din care pot fi confectionate bijuteriile, insa fara doar si poate, cele mai apreciate bijuterii de catre femei, sunt cele din aur.

De-asemenea, si barbatii sunt mari fani ai bijuteriilor, iar unii dintre acestia la diferite evenimente poarta bratari din aur foarte elegante sau lantisoare din aur. Altii poarta bijuterii din aur si in viata de zi cu zi.

Ei bine, in afara de bijuterii insa, aurul este folosit si in diferite alte scopuri, iar in urmatoarele randuri ale acestui articol veti descoperi despre ce este vorba.

Metalul pretios cunoscut sub numele de aur a cunoscut de-a lungul secolelor multe utilizari. In timp ce cele mai obisnuite utilizari au fost in mod traditional crearea de monede, lingouri si bijuterii, aurul a cunoscut, de asemenea, o varietate de utilizari mai putin tipice.

In unele culturi de est, frunzele de aur, fulgii si praful sunt consumate pentru a presupune beneficii pentru sanatate si ca un spectacol de bogatie. Este de mentionat ca ingerarea aurului elementar in acest mod nu s-a dovedit a oferi un impact semnificativ asupra sanatatii, dar dozele mari pot deveni toxice.

De asemenea, aurul este folosit pentru medicina moderna, sub forma de sare sau radioizotop. Aceste forme de aur pot fi utilizate de catre organism atunci cand sunt luate pe cale orala sau prin injectie, ca tratament medical pentru a atenua cazurile severe de artrita reumatoida, tuberculoza si alte afectiuni. Izotopul de aur, gold-198, este folosit si pentru tratamentul cancerului.

Aurul este adesea combinat cu alte metale pentru utilizare in stomatologia moderna. Aurul utilizat pentru lucrarile stomatologice, inclusiv umpluturile si coroanele, este predominant aurul alb sau aliajele de aur. Cand se utilizeaza aur alb, puritatea aurului este de obicei de 15 carate sau mai mare.

Datorita proprietatilor sale conductive speciale, aurul a devenit o alegere populara in domeniile industriei si electronicii. Aproape toate aparatele de inalta tehnologie, de la computere la telefoane mobile, au continut de aur. In plus, faptul ca radiatiile electromagnetice sunt reflectate de aur a facut o alegere populara in protejarea echipamentelor sau personalului scump care poate fi expus la lumina infrarosie sau la alte surse de radiatii electromagnetice de inalt nivel.

In incheiere, precizam faptul ca aurul poate reprezenta cea mai buna solutie de a obtine bani pentru cei care se confrunta cu o situatie financiara delicata, insa care detin bijuterii din aur. Aceste persoane au posibilitatea de a se imprumuta de la casele de amanet aur, lasand bijuteriile respective drept garantie, iar apoi isi vor recupera bijuteriile dupa ce isi vor achita datoria.

Dan Bradu seo

Casele de amanet aur insa, sunt dispuse si sa cumpere bijuteriile clientilor care au nevoie de bani, si care sunt dispusi sa renunte la acestea in schimbul banilor.

Leave a Reply