Cand ai nevoie de o caseta directie noua

Leave a comment

Asa cum ii spune si numele caseta directie este componenta masinii care este responsabila de buna comportare a masinii tale la drum. Caci, daca o masina nu are caseta directie buna, atunci cu siguranta ea prezinta un pericol major in trafic, atat pentru tine, cat si pentru ceilalti soferi. Din acest motiv, orice defectiune la caseta de directie trebuie sesizata din timp, pentru a fi remediata in cel mai scurt timp posibil.

Ce trebuie sa mai stii insa este ca orice reparatie sau modificare la sistemul de directie al masinii trebuie efectuate in service-uri autorizate, care sa iti ofere si o garantie in privinta lucrarii si a pieselor inlocuite.

Caci, orice risc din acest punct de vedere poate avea urmari nedorite. Dar, sa vedem insa care sunt partile componente ale sistemului de directie si cand anume ar trebui sa te prezinti la mecanic, din cauza posibilelor defecte la caseta directie.

Din punct de vedere al partilor componente, astazi, majoritatea casetelor de directie sunt alcatuite dintr-un melc de tip globoidal, cu rola, pinion si cremaliera, care reprezinta practic mecanismul de actionare al directiei. De asemenea, odata cu evolutia tehnologiei au aparut mecanisme ajutatoare ale sistemului de directie, cum ar fi sistemul de servodirectie.

Acesta usureaza mult actionarea directiei, astfel incat nu mai este nevoie sa rotim de doua ori volanul pentru a lua o curba, ci doar pana la jumatate. Acest lucru permite o mai mare usurinta in luarea virejelor si in indreptarea rotilor, la efectuarea parcarilor si chiar la manevrele de intoarcere, unde avem nevoie de rotirea maxima a volanului pentru a face manevra complet.

De asemenea, sistemele de servodirectie pot fi clasificate astazi in hidraulice si cu actionare electrica. Desi au functionat multa vreme pe autoturisme si au fost considerate adevarate minuni, sistemele hidraulice de servodirectie au fost astazi „scoase la pensie” de sistemele cu actionare electrica, ce functioneaza pe baza de senzori.

Desi mult mai putin costisitoare ca fabricatie, acestea din urma nu sunt insa tot la fel de viabile, astfel incat arderea unei sigurante te poate lasa fara directie, cand ti-e lumea mai draga.

pureshapes.ro

In ceea ce priveste simptomele pe care trebuie sa le sesizezi, acestea tin in primul rand de zgomotele ciudate la schimbarea directiei de mers, ceea ce ne indica o defectiune la mecanismul de activare a casetei de directie.

De asemenea, trebuie sa fim atenti la miscarile oarecum nesigure la nivelul volanului, care ne dau senzatia de balansare, caz in care luarea virajelor nu mai este facuta cu aceeasi acuratete.

Dan Bradu seo

Nu in ultimul rand, un semn evident că trebuie sa mergi la mecanic il reprezinta virarea necontrolata a masinii sau cand volanul trage intr-o parte. In acest caz, este clar ca exista o problema la nivelul casetei de directie, ce trebuie remediata numaidecat.

Leave a Reply