Cum sa ajungi sa iubesti cafeaua?

Leave a comment

Cafeaua este o bautura aromata cu o istorie vie, dar savoarea ei trebuie descoperita. Daca nu te-ai bucurat niciodata de cafea, s-ar putea sa consideri ca nu este bautura potrivita pentru tine. Totusi, cafeaua este o bautura sanatoasa cu multiple beneficii asupra organismului, asa ca merita sa o descoperi si sa te bucuri de ea.

Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa apreciezi cafeaua si chiar sa ajungi sa o iubesti.

Largeste-ti gusturile

pureshapes.ro
  • Foloseste numai cafea proaspata. Prospetimea cafelei este importanta pentru gustul ei, asa ca se recomanda sa cumperi numai cafea boabe pe care sa o macini tu acasa.
  • Adauga in cafea lapte, frisca sau zahar. Cafeaua neagra are un gust amar care poate fi neplacut pentru noii cunoscatori de cafea. Experimenteaza pana gasesti combinatia si echilibrul perfect pentru un gust care sa te satisfaca.
  • Incearca tipurile de cafea mai putin prajite. Gradul in care este prajita o cafea ii schimba aroma. Prajirea intunacata este cea mai nepotrivita pentru cei care acum descopera cafeaua. Incepe cu cele mai dulci, cum ar fi Lavazza Espresso Point Crema e Aroma GRAN Espresso capsule 100 buc, si treci treptat spre cele mai negre pe masura ce te obisnuiesti cu aroma.

Adauga cafeaua la rutina ta de dimineata

Efectuarea unui ritual de dimineata in care sa incluzi consumul cafelei te poate ajuta sa te obisnuiesti cu gustul ei. De asemenea, te vei simti energizat si pregatit pentru a incepe ziua. Incearca sa bei cafea dimineata timp de cateva saptamani si vei vedea ca vei ajunge sa te bucuri de ea si sa o adopti ca bautura la micul dejun.

Acorda-ti timp

Ca multe alte lucruri, cafeaua necesita timp pentru a ajunge la inima ta. Daca nu iti place prima ceasca de cafea, nu renunta. Toate bauturile pe baza de cafea au un gust diferit – este posibil sa nu o fi gasit pe cea potrivita pentru tine.

Apreciaza beneficiile cafelei

Cerceteaza beneficiile consumului de cafea. Descoperirea acestora pentru sanatate iti pot oferi un stimulent pentru a incepe sa o bei. Cafeaua este bogata in antioxidanti care iti pot stimula rata metabolica si iti pot mentine ficatul sanatos. Totodata, cafeaua previne diabetul de tip 2, problemele de ritm cardiac si chiar anumite tipuri de cancer.

Afla mai multe lucruri despre istoria cafelei

Cerceteaza istoria cafelei pentru a aprecia la justa ei valoare aceasta bautura. Timp de peste sase sute de ani cafeaua a schimbat lumea din punct de vedere politic, social si intelectual. Istoria cafelei nu este doar o parte a culturii gastronomice, ea fiind mult mai adanca. Cu cat vei stii mai multe, cu atat vei intelege si ii vei respecta mai mult pe iubitorii de cafea.

Tine un jurnal al degustarilor de cafea

Similar unui jurnal de vinuri, un jurnal de cafea te poate ajuta sa iti amintesti amestecurile grozave de care te-ai bucurat si de unde le-ai cumparat. Pastreaza un jurnal de cafea pentru a inregistra diferitele cafele pe care le gusti, ce arome au fost si orice altceva ai simtit in legatura cu acestea. Acest lucru te va ajuta sa iti perfectionezi gusturile si sa retii bauturile care ti-au placut.

Leave a Reply