De ce trebuie sa tinem evidenta zaharului consumat?

Leave a comment

Pentru a putea afla care este acel numar de calorii zahar, atunci trebuie sa stii ca o cantitate de 100 de grame are aproximativ 400 de calorii, insa atunci cand vorbim despre zahar, nu trebuie sa luam in calcul doar caloriile continute, ci si riscurile sau complicatiile aparute in cazul unui consum foarte mare de zahar.

 Ce aduce cu el consumul de zahar?

Poate fi destul de dificil acum, in zilele noastre, sa avem o evidenta clara a cantitatii de zahar pe care ajungem sa o consumam zilnic, mai ales ca marea majoritate a alimentelor din magazine au un continut mai mic sau mai mare de zahar.

Zaharul are un efect de indulcire, insa face parte din clasa carbohidratilor si poate lua diferite forme. Acesta este intalnit sub trei forme: zaharoza, fructoza si lactoza, iar atunci cand cantitatea de zahar consumata este foarte mare, ajungem sa avem diverse probleme de sanatate.

Totusi, de ce simtim nevoie sa consumam zahar, atunci cand avem posibilitatea de a consuma numeroase alimente care contin zahar in mod natural, iar dintre acestea fac parte fructele, legumele sau laptele.

Fiecare dintre noi trebuie sa constientizam faptul ca zaharul adaugat nu aduce nici un beneficiu organismului uman, ci din contra, pe langa faptul ca acesta nu are nici un beneficiu din punct de vedere nutritiv, duce la aparitia anumitor boli grave, precum diabetul zaharat sau obezitatea si la aparitia cariilor dentare, inca de la cele mai mici varste.

Este important sa avem grija in permanenta la cantitatea de zahar pe care o consumam, sa tinem o evidenta a tuturor produselor si a bauturilor pe care le cumparam pentru consumul propriu. Trebuie sa avem in vedere faptul ca fiecare aliment sau bautura cu un continut crescut de zahar nu face decat sa ne aduca calorii in plus, deci crestere in greutate, dar si probleme de sanatate.

In zilele noastre, este extrem de important sa tinem evidenta fiecarui numar de calorii zahar pe care le consumam, caci trebuie sa incercam sa ducem o viata cat mai echilibrata si sanatoasa.

Dan Bradu seo

Cat zahar contin alimentele si bauturile din comert?

Numeroase organizatii  au incercat sa ajute la constientizarea populatiei referitor la consumul de zahar, astfel incat sa se inteleaga clar care sunt efectele adverse ce apar o data cu acesta.

Au aparut numeroase reclame prin care se incearca evidentierea cantitatii mari de zahar pe care o contin anumite produse, iar unele dintre acestea pot parea de-a dreptul socante, de exemplu, o ciocolata de aproximativ 50 de grame contine aproximativ 6 lingurite de zahar, iar o doza de suc contine peste 7 lingurite de zahar.

De ce trebuie sa avem grija de zaharul consumat?

Fiecare dintre noi, dar in special copiii, ar trebui sa aiba grija de tot ceea ce consuma, pentru a putea tine evidenta zaharului consumat, astfel incat sa fie eliminata posibilitatea de aparitie a anumitor boli, precum obezitatea, diabetul de tip 2, hipertensiunea arteriala sau bolile de inima.

pureshapes.ro

Ca o alternativa a consumului de zahar, pot fi utilizati alti indulcitori, care contin si alte substante benefice organismului, precum mierea, zaharul brun, siropul de artar sau nectarul de agave.

 

 

Leave a Reply