Cum încălzim eficient piscina?

Leave a comment

Norocoșii care dețin o piscină încălzită adesea se confruntă cu situația în care doresc să fie mai eficienți în ceea ce privește energia utilizată la încălzire. Majoritatea se întreabă „ Cum pot face acest lucru ?”  Aceasta este o întrebare excelentă, mai ales având în vedere situația economică nu tocmai fericită în care ne aflăm în ultima vreme.

Dacă nu ai încă o piscină, dar te gândești serios să îți construiești una, află că am soluția ideală pentru tine. Cei de la piscinepremium.ro îți stau la dispoziție cu multe modele de piscine, executate impecabil. De la piscinele clasice, la cele cu luciu de apă sau cele infinity, indiferent de modelul ales vei fi mulțumit de rezultatul obținut. Tu vii cu idea și ei o realizează. Atât e de simplu. Iar mai departe indiferent de sistemul de încălzire pe care îl alegi sunt convinsă că te vei bucura de următoarele moduri în care îți poți reduce cu ușurință costurile de încălzire.

Selectează  încălzitorul potrivit pentru bugetul propriu

Unele încălzitoare au costuri inițiale mai mari și costuri mai mici de întreținere, în timp ce altele au costuri inițiale mai mici și costuri mai mari de întreținere.

Dan Bradu seo
Profită de încălzirea solară

Prin asocierea panourilor solare cu sistemul de încălzire, îți poți reduce drastic costurile de încălzire. Panourile solare au costuri minime de funcționare, sunt ecologice și vă oferă acces la căldură gratuită!

Utilizează pompa de piscină când oprești sistemul de încălzire

Când pompa de recirculare a apei funcționează, apa din piscină circulă permanent și are o temperatură constantă în toată piscina. În schimb, atunci când pompa ta nu funcționează, apa mai caldă se ridică în partea de sus a piscinei, în timp ce apa mai rece va rămâne în partea de jos. Această „stratificare” a temperaturii apei accelerează pierderile de căldură din piscină, lucru pe care evident nu îl dorești.

 Folosește o folie solară atunci când nu te scalzi în piscină

Aceste folii nu sunt deloc costisitoare, le folosești ori de câte ori vrei și sunt foarte eficiente, deoarece reduc considerabil costurile de încălzire a piscinei. 75% din pierderile de căldură ale unei piscine se datorează evaporării. O acoperire bună minimizează evaporarea, acționând ca o barieră între apa piscinei și aer. De fapt, folosind una, poți reduce costurile de încălzire a piscinei între 50-70%.

Utilizează sistemul de încălzire la temperaturi optime

Menține temperaturile adecvate ale apei atunci când piscina este utilizată – 26 ° până la 27 ° C pentru înotul activ și 27 ° până la 28 ° C pentru relaxare și distracție. Scade temperatura apei atunci când piscina nu este utilizată. Prin reducerea temperaturii apei cu 0,6 ° C, poți economisi  de la 10% până la 30% din costurile de încălzire pe lună.

pureshapes.ro

Urmând oricare dintre aceste sfaturi, te poți bucura de beneficiile unei piscine încălzite reducând energia utilizată pentru încălzire și implicit costurile pentru aceasta.

Leave a Reply