De ce transpira excesiv unii oameni?

Leave a comment

Majoritatea oamenilor transpira in momentul in care temperaturile de afara sunt foarte ridicate, sau in momentul in care fie sunt la locul de munca si depun efort fizic, sau atunci cand sunt la sala de sport, ori atunci cand desfasoara diferite alte activitati.

Ei bine, acestea sunt conditiile normale in care oamenii transpira, insa cu siguranta exista si persoane care transpira excesiv, iar in continuare vom vedea care sunt cauzele transpiratiei excesive.

In primul rand trebuie mentionat faptul ca transpiratia excesiva poate sa ascunda numite boli, sau poate sa fie un simptom al unei afectiuni sau al unei tulburari.

Termenul general sub care este cunoscuta transpiratia excesiva poarta denumirea de hiperhidroza, iar despre transpiratia excesiva mai trebuie mentionat faptul ca aceasta poate sa afecteze fie tot corpul, fie doar anumite parti ale corpului, precum palmile, talpile sau zona inghinala sau zona axilelor.

Hipertiroidismul care este caracterizat de functia crescuta a glandei tiroide, si hipoglicemia care este caracterizata de scaderea nivelului de glucoza in sange reprezinta alte doua afectiuni care determina aparitia transpiratiei excesive.

Stresul emotional sau chiar si evenimentele traumatizante sunt alte doua cauze psihologice care pot sa provoace hiperhidroza.

Un alt amanunt foarte important care trebuie amintit in acest articol este acela ca de regula persoanele care consuma alcool, cafea sau alimente foarte condimentate pot ajunge sa transpire mult mai rapid decat persoanele care nu consuma aceste produse.

Dan Bradu seo

Deasemenea, se poate ca femeile care ajung la menopauza sa transpire foarte mult. Mai trebuie iarasi mentionat faptul ca transpiratia poate sa fie si un simptom al unei afectiuni grave care poate sa dauneze vietii, iar aici putem aminti atacul de cord de exemplu.

Asadar, dupa cum se poate observa, cauze ale transpiratiei excesive pot sa fie mai multe, asa ca trebuie precizat faptul ca persoanele care transpira excesiv trebuie sa caute mereu cel mai bun tratament transpiratie.

Cel mai simplu pentru persoanele care transpira foarte mult este sa aiba mereu la indemana antiperspirantele, iar in cazul in care discutam despre persoane care sufera de hiperhidroza axiala aceste antiperspirante sunt mai mult decat eficiente.

Partea mai putin placuta in aceasta situatie insa, este aceea ca persoanele care sufera de transpiratie excesiva in zona axilelor trebuie sa aiba mereu la indemana antiperspirantele si trebuie sa le foloseasca de mai multe ori pe toata durata unei zile, pentru rezultate optime.

Persoanele care transpira excesiv pot alege chiar sa mearga la farmacie si sa se informeze in legatura cu produsele pe care le pot cumpara pentru a se lupta impotriva transpiratiei. Cu siguranta la farmacie se pot gasi diferite produse care pot sa fie foarte eficiente in lupta impotriva transpiratiei.

Deasemenea, persoanele care transpira foarte des pot alege sa urmeze diferite tratamente naturiste folosite din mosi – stramosi, sau pot gasi chiar si pe internet o multime de tratamente naturiste care sa ofere pe loc cele mai bune rezultate.

Partea mai putin placuta in ceea ce priveste aceste tratamente naturiste este aceea ca odata cu terminarea tratamentelor, transpiratia excesiva isi va face din nou aparitia.

Leave a Reply