Care este rezistenta geamului la iPhone?

Care este rezistenta geamului la iPhone?

0 Shares
0
0
0

Cand iti cumperi iPhone, te gandesti sa nu-i pui husa sau folie protectoare, din cateva motive simple:

Folie protectoare nu-i pui pentru ca te gandesti ca un ecran Gorilla Glass este atat de rezistent incit n-o sa i se zgarie display-ul doar pentru ca telefonul este pus in buzunar alaturi de chei sau alte obiecte metalice.

Multi utilizatori de iPhone nu pun husa pe acesta pentru ca se gandesc ca au mare grija de el. Nu scapa telefonul din mana prea usor, pentru ca sunt foarte grijulii cand este vorba de un iPhone. Unii nu au intuitia buna si pot scapa telefonul o singura data pe jos si este de ajuns.

Telefonul, pentru unii, e un consumabil. Intr-un an sau doi stiu ca il vor schimba. Acest lucru nu inseamna ca trebuie lasat la voia intamplarii si daca mai are cate o zgarietura nu trebuie sa disperi. Si nu trebuie sa-l tii in puf, sa schimbi foliile o data la cateva luni sau sa-ti tremure mana pentru ca nu-l tii in husa.

Unii vor sa se bucure de telefon asa cum vine el, fara sa-i cumpere protectii care par in unele cazuri inutile si nu au un design atragator. In plus, de fiecare data cand isi schimba telefonul il dau pe cel vechi la vanzator prin serviciul buy-back.

Adica este evaluat de vanzator, iar suma propusa de acesta este scazuta din pretul telefonului pe care il cumpara clientul. La buy-back nu conteaza daca telefonul este impecabil sau usor zgariat, doar trebuie sa functioneze.

Din curiozitate, unii clienti cauta pe Internet tot felul de teste de rezistenta pentru iPhone, in special pentru display-ul acestuia.

Incepem cu rezistenta la zgarieturi. De regula se incearca sa se zgarie iPhone-ul cu monede, apoi cu chei, iar testul suprem este cu un cutit foarte ascutit.

Deci ar spune unii la ce mi-ar trebui o folie protectoare, cand stiu ca ecranul telefonului meu trece cu brio si testele unor zgarieturi cu lama unui cutit?

Se poate vedea si cat de rezistenta este lentila la zgarieturi, pentru ca poate unii isi pun husa de teama sa nu isi zgarie camera, aceasta fiind o lentila scoasa din relief.

Dupa toate aceste experimente care par la prima vedere riscante pentru un telefon, se poate trage concluzia ca iPhone nu are o camera care sa se zgarie foarte usor.

Desi are un ecran protector mult mai rezistent, iPhone-ul rezista de obicei si la cazaturi destul de serioase, dar nu trebuie multiplicate aceste socuri accidentale, pentru ca in timp chiar si cele mai rezistente ecrane cu tehnologii foarte avansate pot ceda in cele din urma.

Daca se intampla sa fie scapat si sa i se sparga display-ul, va trebui sa inlocuiti geamul iPhone-ului si sa va ganditi foarte serios sa il protejati mult mai bine, dupa ce a fost in service, pentru ca o astfel de situatie sa nu se mai repete cu un smartphone pe care il folositi des in tot felul de activitati pe parcursul zilei.

In concluzie, cu cat este mai bine protejat, cu atat este mai putin probabil sa apara accidente care sa duca la spargerea si apoi inlocuirea geamului iPhone-ului.

0 Shares
You May Also Like