Ce avantaje si dezavantaje are utilizarea spumei poliuretanice?

Leave a comment
Dan Bradu seo

Pentru ca se aplica cu multa usurinta, spuma poliuretanica sub forma de spray este folosita pentru izolatii, devenind tot mai populara in zilele noastre.

Alternativa buna la alte metode traditionale de izolare, cum este vata de sticla, spuma are numeroase avantaje, cat si dezavantaje. Investitia intr-o izolatie foarte buna scuteste de cele mai multe ori proprietarul unei locuinte de costuri mari cu incalzirea sau cu intretinerea locuintei.

O izolatie ineficienta duce atat la cresterea costurilor cu intretinerea, cat si cu agentul termic. Se poate forma mucegai sau igrasie sau odata ce izolatia nu este de cea mai buna calitate, caldura se va disipa foarte repede.

Izolatia cu spuma fabricata de un producator spuma poliuretanica functioneaza in felul urmator: pistoalele cu spray pulverizeaza chimicalele lichide in spatiile dorite, iar aceste chimicale, in momentul in care intra in contact cu aerul formeaza practic spuma expandata care acopera portiunea izolata, sigilind-o.

Izolatia poate fi realizata in mai multe moduri. Cel in care se foloseste spuma expandata este utilizat in majoritatea cazurilor, folosind spuma poliuretanica, sintetizata din rasini polilol, bazata partial si pe soia.

Utilitatea spumei poliuretanice o recomanda pentru o izolare eficienta a peretilor sau a unor tavane, aceasta formand o bariera si totodata prevenind disiparea caldurii, mai ales pe timp de iarna, eficientizand consumul de energie termica.

Un avantaj foarte important ar fi faptul ca, spre deosebire de spatiile care raman libere in urma izolatiei cu vata de sticla, izolatia cu aceasta spuma poliuretanica sigileaza complet zona ce se doreste a fi acoperita. Se realizeaza astfel prevenirea caldurii, dar si formarea de mucegai si igrasie.

Totusi exista si cateva dezavantaje. Unul dintre aceste dezavantaje ar putea fi considerat costul mult mai mare, comparativ cu alte tipuri de izolatie. Destul de multe persoane sunt alergice la substantele continute de spuma poliuretanica.

Vaporii toxici sunt de asemenea si inflamabili, iar unele forme de astfel de izolatii pot provoca si emisie de gaze cu efect de sera. Aceste dezavantaje pot fi inlaturate sau minimizate prin purtarea de echipament de protectie adecvat si montare corecta, in cazul in care izolatia se face de catre propietar, sau apelarea la o echipa de specialisti, care sunt adevarati profesionisti in domeniul izolatiilor. Spuma poliuretanica este o spuma rezistenta la incendii.

Spuma realizata din poliuretan cu celule inchise reprezinta un material de viitor asigurand o izolatie termica excelenta. Prin pulverizarea acesteia se creeaza un strat cu integritate mare, eliminand riscul de punti termice. In plus, stratul de spuma poliuretanica, format din celule inchise nu absoarbe deloc umezeala.

Spuma aceasta are o performanta mai ridicata la izolarea termica decat materialele traditionale. Acest lucru rezulta din simplu fapt ca agentul de pulverizare este un produs, care nu include vapori de apa, un factor care afecteaza in mod semnificativ performanta termica.

Aceasta structura din spuma de poliuretan cu celule inchise elimina de regula libera circulatie a gazului dintre celule. In consecinta, spuma poliuretanica este recomandata pentru izolatii, in detrimentul altor produse folosite in acest scop.

Leave a Reply