Cum alegem castile de telefon?

Cum alegem castile de telefon?

0 Shares
0
0
0

Un accesoriu de telefon destul de important si utilizat il reprezinta castile audio.

Clasificare castilor se face dupa tipurile de casti, dupa modul de constructie, tehnologia driverului. Sunt casti ear-fit, supra-aurale si circum-aurale.

Dupa modul de construcie pot fi inchise si deschise, iar dupa tehnologia driverului pot fi dinamice, planare, electrostatice. In functie de scopul utilizarii sunt casti pentru calatorii, casti pentru sport, casti pentru auditii de inalta fidelitate.

Castile ear-fit sunt accesorii telefoane importante, care se fixeaza in interiorul urechii. Sunt doua tipuri: in-ear, care se introduc direct in interiorul canalului auditiv, si ear-buds, care sunt in exteriorul urechii.

Castile supra-aurale se fixeaza pe ureche, au greutate mai mica decat cele circum-aurale si se folosesc pe strada, in casa, in sala de sport.

Au un design deosebit, performante foarte bune, au fiabilitate in timp, sunt gandite pentru calatorie, prin urmare, au o geanta de transport, cabluri detasabile, telecomanda compatibila cu smartphone-uri diverse. Pentru cei care calatoresc cu avionul, exista modele bluetooth cu mufe de conectare la sistemele multimedia din avion.

Castile circum-aurale au cupe foarte mari care acopera urechea. Pentru ca urechea externa nu este in contact direct cu earpadurile, aceste casti sunt considerate de utilizatori cele mai comode.

Un alt model de tip Clip On, sunt casti foarte comode si se poarta intr-o singura ureche. Castile cu fir sau fara fir au avantaje si dezavantaje. Cele cu fir sunt mai usoare si au autonomie totala. Cele fara fir trebuie incarcate, deci au o autonomie redusa.

Un aspect foarte important privind utilizarea castilor il reprezinta riscurile utilizarii asupra auzului, sau urechii. Se recomanda utilizarea propriilor casti, pentru a se evita aparitia infectiilor urechii. Castile ear-fit blocheaza trecerea aerului, ceea ce poate duce la infectii si chiar pierderea auzului, dureri severe de urechi, cand se utilizeaza excesiv. Se recomanda ca muzica sa nu fie foarte tare, si urechile sa se odihneasca la fiecare 15 minute.

Castile handsfree insa sunt mult mai sigure, sunt casti cu microfon si fir, folosite si cand vorbiti la telefon, pentru ca este un mod mai sanatos, fiind mai departe de corp. Campul electromagnetic creat de orice telefon mobil este nociv organismului uman. De asemenea, daca au si microfon le puteti folosi in timp ce lucrati la altceva si garanteaza un sunet mai clar.

Castile pe care le achizitionati au garantie de minim 2 ani. Este important sa beneficiati de reparatii, pentru ca de multe ori apar defectiuni in urma utilizarii excesive.

Castile de telefon pot fi folosite si la PC, laptop sau tableta. Trebuie sa fiti foarte atenti cand le folosesc copiii, acestia tind sa dea muzica sau sonorul la jocuri foarte tare, deci trebuie, ca parinti sa le reglati volumul si sa le explicati cum sa isi regleze singuri volumul.

In concluzie, castile sunt folosite in orice situatie, sunt furnizate in pachetul telefonului, pentru a fi folosite in diverse tipuri de conversatii, sau la ascultarea muzicii, dar trebuie sa acordati o atentie maxima cand le folositi, si in caz ca nu sunteti foarte multumiti de castile pe care le aveti, sa cumparati cele mai utile si confortabile casti.

0 Shares
You May Also Like