Ce trebuie sa stii despre optimizarea seo in 2017?

Ce trebuie sa stii despre optimizarea seo in 2017?

0 Shares
0
0
0

In acest articol va prezentam cele mai importante etape optimizare seo din anul acesta.

Pregateste-te pentru indexarea mobila. Cand Google a anuntat indexarea mobila in 4 noiembrie, nu a spus ca schimbarea se va intampla in aceeasi zi sau chiar dupa cateva zile.  Google, in schimb, a spus acest lucru:

Pentru ca rezultatele noastre sa fie mai utile, am inceput experimente pentru a face primul nostru index mobil.

Acest lucru inseamna ca suntem inca intr-un index desktop-first, dar este aproape sigur ca s-a trecut la indexarea mobila chiar daca pe moment nu se vede la toate site-urile asta. Asa cum sa intamplat cu Mobilegeddon in 2015, Google ne ofera o multime de timp pentru:

Crearea unei versiuni mobile cu orice format posibil (site-ul web, reactiv, adaptiv, PWA) al site-ului nostru daca nu avem inca (amintiti-va cat de putine articole din site-urile de stiri au o versiune pentru mobil?).

Realizarea aceluiasi continut si pagini prezentate atat in versiuni mobile cat si desktop. Retineti ca aceasta este singura modalitate posibila de a pierde intr-adevar clasamentele, deoarece daca in cautarea de pe desktop avem continut vizibil si pagini care au fost eliminate in versiunea noastra mobila, atunci cand varianta mobile va fi cea mai importanta, veti pierde vizibilitatea SEO. Din acest motiv, Google sugereaza ca fiind cea mai usoara cale de a evita aceasta problema, sa va faceti site-ul mobile.

Implementarea datelor structurate in versiunile  mobile, deoarece este de obicei neglijata in interesul vitezei (si Google are nevoie de aceste informatii!).

In cele din urma – si speram – reconsideram toata experienta utilizatorilor si optimizarea conversiilor pe care le oferim pe desktop si mobil. De exemplu, in ultimele luni – din cauza reducerii continutului descrierilor de pe Google – multe site-uri web au inceput sa elimine totodata si filele si sa prezinte tot continutul lor dintr-o data. Aceasta limitare nu se va mai aplica odata ce telefonul mobil va fi primul.

Regandirea si planificarea unei noi strategii de construire a link-urilor daca avem asa ceva. Site mobil. Aceasta este mai degraba o sugestie de strategie defensiva, totusi, pentru ca inca nu stim ce se va intampla cu linkurile de intrare catre versiunile desktop intr-o lume de indexare mobila. Se poate intampla ca Google sa gaseasca o modalitate de a face legatura grafica independenta de natura site-urilor.

In lumina a ceea ce Google ne-a spus despre indexarea pe prima pagina a site-urilor optimizate pentru telefonu mobil, declaratie pe care o puteti gasi  pe site-ul  motorului de cautare, daca ar trebui sa oferim o sugestie extrema, ar fi aceasta:

Daca aveti o versiune mobila foarte proasta si daca stiti ca nu veti avea o noua versiune, complet functionala la timp , atunci ar fi mai bine pentru dvs. sa aveti doar versiune desktop pana cand o faceti pe cea mobile.

De fapt, Google a declarat in repetate randuri ca daca se bazeaza pe mobile asta nu inseamna ca nu va indexa versiunea desktop a unui site. Dimpotriva: daca un site nu are o versiune mobila, Google va indexa aceasta versiune si va lua in considerare pentru clasamente si desktop-ul. Si acest lucru se va intampla chiar daca acelasi site are o versiune AMP.

0 Shares
You May Also Like