Ce trebuie sa stim despre un curs de infirmiera?

Ce trebuie sa stim despre un curs de infirmiera?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi, inca de cand eram pe bancile scolii, visam si ne gandeam la faptul ca ar fi frumos ca in momentul in care vom creste sa avem anumite meserii.

Baietii cu siguranta isi doreau sa devina unii politisti, altii avocati, unii judecatori, altii pompieri, in timp ce fetele cu siguranta visau sa ajunga candva asistente sau doctorite.

Mai tarziu insa, fiecare dintre noi am pornit pe cate un drum, si se pare ca foarte putini sunt cei care au ales sa isi urmeze visul din copilarie si urmeze meseria sau profesia la care visau.

De exemplu, sunt o multime de femei, care in momentele in care erau pe bancile scolii generale visau sa devina cadre medicale, insa au renuntat la aceasta idee, tocmai datorita faptului ca admiterea la facultatile de medicina este dificila, si pentru ca dureaza cativa ani pana cand pot sa profeseze.

Acest lucru nu ar fi trebuit sa le descurajeze pe doamne, pentru ca ar fi avut si posibilitatea de a urma o scoala post liceala de asistente medicale, unde se puteau inscribe fara a sustine vreun examen, iar cursurile cu siguranta nu erau atat de grele precum cele din cadrul facultatii de medicina.

In cazul femeilor care au visat dintotdeauna sa devina cadre medicale, insa odata cu trecerea timpului au optat pentru alte meserii si profesii, insa care acum regreta alegerea facuta, cu siguranta nu este totul pierdut.

Doamnele si domnisoarele pot sa isi gaseasca si acum un loc de munca in cadrul unui spital, insa vor trebui sa urmeze un curs infirmiera, care dureaza 720 de ore, iar la finalul caruia, vor sustine un examen scris dar si o proba practica, pentru a putea obtine acel CERTIFICAT DE CALIFICARE, dar si acel SUPLIMENT DESCRIPTIV pentru calificarea de INFIRMIERA, care este eliberat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii Nationale si Ministerul Muncii Familiei Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Ei bine, este foarte important de mentionat faptul ca pentru ca doamnele si domnisoarele sa se poata inscrie la un astfel de curs de calificare, au nevoie de o copie a cartii de identitate, le este necesara si o copie dupa certificatul de casatorie daca este cazul, insa mai trebuie si o copie a diplomei de la ultima forma de invatamant absolvita, au nevoie de un CV, si de o adeverinta medicala de la medicul de familie din care sa reiasa ca sunt apte pentru a urma acest curs.

Mai este important de mentionat faptul ca infirmiera din momentul angajarii va participa efectiv la mai multe sarcini.

Va trebui sa asigure un mediu de viata si un climat adecvat pentru ingrijirea complexa a pacientilor. Va trebui deasemenea sa se ocupe de asigurarea igienei si a spatiului de viata al pacientului, va trebui sa se asigure de hidratarea si de alimentatia corespunzatoarea a pacientului, insa va mai trebui sa se ocpupe si de stimularea participarii pacientului la anumite activitati zilnice, si sa transporte pacientul la baie, la plimbare pe hol, etc.

Asadar, munca de infirmiera presupune multe sarcini, insa cu siguranta este o munca placuta, asa ca doamnele si domnisoarele nu vor regreta daca vor alege sa profeseze aceasta meserie.

 

0 Shares
You May Also Like