Sfaturi pentru iluminatul de Craciun

Sfaturi pentru iluminatul de Craciun

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim cu totii, Craciunul reprezinta o sarbatoare, plina de elemente magice, luminoasa si vesela, de aceea decoratul si iluminatul strazilor, al caselor si al curtilor este o traditie incantatoare si iubita de toata lumea, in special de cei mici, care ne inveseleste noptile lungi si reci de iarna.

Amintiti-va ce frumos era anul trecut orasu,l impodobit cu luminite de Craciun, asteptand cu nerabdare sa vina iarasi momentul acela din luna decembrie cand luminitele se aprin, si din nou tot orasul  poarta vesminte de sarbatoare, iar asta aduce un sentiment placut, care parca sterge cu buretele toata agitatia, aglomeratia si graba specifica zilelor agitate din ultima luna din an.

Este bine de stiut atunci cand ne decidem sa folosim instalatii luminoase sau furtun luminos pentru a ne decora balconul, gardul sau gradina, ca exista unele lucruri de care e bine sa tinem intotdeauna cont.

Ati luat vreodata in considerare faptul ca decoratiunile luminoase pe care vreti sa le folositi anul acesta de Craciun pot fi modele care nu se potrivesc cu dorintele si scopul de utilizare pe care l-ati ales? Sau ca au fost alese si montate corect si, de preferat, ferite de orice risc?

Iata cateva sfaturi prin care veti obtine un décor iluminat frumos si sigur, care sa nu va aduca decat zambete si incantare.

  1. Inainte de a achizitiona o instalatie de lumini, verificati intotdeauna cu atentie daca este conceputa pentru exterior, daca are pe ambalaj marca CE, ce grad de protectie IP detine si ce tipuri de imbinari si fire au. Aceste detalii pot face diferenta dintre un decor amplasat cu succes si unul plin de riscuri si accidente nedorite!
  1. Verificati intotdeauna ce culoare au intr-adevar becurile aprinse inainte de a decide sa achizitionati produsul. Se poate intampla ca, din graba, neatentie sau din intentia de a face rau a oamenilor, la rafturi, in magazine, sa existe o instalatie luminoasa care pe cutie este mentionat ca are o culoare de exemplu Alb rece, iar ea, in cutie sa fie cu led-uri mov sau multicolore.
  1. In cazul in care achizitonati un furtun luminos pentru décor, este necesar sa fiti atenti la numarul de pini/fire pe care le are produsul pentru a putea achizitiona mufe, imbinari si alimentatoare potrivite.
  1. Verificati intodeauna daca controllerul/ alimentatorul ales este potrivit pentru instalatia de lumini, inainte de a o baga in priza. De asemenea, asigurati-va ca pini sunt perfect imbinati si conectati pentru a evita riscurile arderii led-urilor.
  1. Daca folositi pentru alimentarea instaltiilor, un prelungitor sau transformator, acordati o atentie sporita conexiunilor, inainte de a aprinde luminitele. Aceste imbinari trebuie sa fie sigilate, astfel nu  mai este necesar sa va ganditi la posibilitatea de a avea aparut ulterior, un scurt-circuit in cazul in care ploua sau ninge.
  1. In ceea ce priveste montarea instalatiilor la exterior, este recomandat sa evitati trecerea cablului de alimentare prin tocurile si marginile de la usa sau fereastra, pentru a nu exista riscul  de a se eroda sau chiar strica cablul.
  1. Dupa ce sezonul festiv s-a incheiat si ati decis sa dati jos instalatiile de Craciun, asigurati-va ca acestea sunt depozitate intr-un loc uscat, ferit de umezeala, fiind ideal sa fie puse in ambalajul original, bine protjate, astfel incat sa va puteti bucura de frumusetea lor si anul viitor.
0 Shares
You May Also Like