Cum prelungim durata de viata a bateriei?

Cum prelungim durata de viata a bateriei?

0 Shares
0
0
0

Toti ne confruntam cu problema bateriilor a caror viata scade in timp. De aceea recomandarea noastra este sa apelati si la un acumulator extern. In cele ce urmeaza va prezentam mai multe idei despre cum puteti economisi bateria si cum o puteti folosi corect.

Dezactivarea Wi-Fi si Bluetooth imbunatateste durata de viata a bateriei? Cum ramane cu modul de avion?

Wi-Fi si Bluetooth nu consuma la fel de multa energie ca ca radioul celular al telefonului. Mentinerea acestora in functiune nu va descarca o mare parte a bateriei, desi daca doriti cu adevarat sa maximizati durata de functionare a telefonului pana la descarcarea completa, va ajuta sa opriti aceste functii.

Avand in vedere ca radioul celular va pierde semnalul in zone in care nu exista semnal telefonic va consuma multa baterie in incercarea de a gasi semnal. Puteti de asemenea,  activa modul avion daca nu aveti nevoie de un semnal mobil. Si daca va puteti conecta la Wi-Fi, faceti-o: Utilizand 4G sau 3G, bateriile se scurge mult mai repede decat Wi-Fi.

Cum altfel pot economisi bateria?

Exista mai multe lucruri care pot fi facute pentru a reduce doar cantitatea de energie utilizata de telefon, ceea ce va mentine bateria mai mult si asta inseamna ca se va deteriora mai lent.

Puteti face mai multe lucruri pentru a economisi baterie cum ar fi:

  • Reducerea luminozitatii ecranului
  • Dezactivarea actualizarii locatiei si rulareain fundal pentru aplicatiile de care nu aveti nevoie.
  • Nu va inchideti aplicatiile in multitasking (sunt inactive – si deschiderea acestora consuma mai multa baterie)
  • Dezactivati notificarilor push pentru e-mail, Twitter si Facebook

Telefonul  din buzunar este un miracol modern. Bateriile se afla in toate dispozitivele de la laptopul de pe birou, tableta din rucsac, si pana la ceasul de la mana. Si indiferent de ce este capabil de fiecare, toate au o componenta de temelie pentru a functiona, una de care probabil ca ar trebui sa stii cum sa ai grija si anume: o baterie.

Primul pas in cunoasterea bateriei dispozitivului este acela de a determina tipul de baterie. Primul tip la care te-ai putea gandi (si genul cu care probabil ai crescut) sunt bateriile de nichel-metal sau bateriile NiMH. Acestea, in general, sunt cele care arata ca niste baterii de unica folosinta, cu exceptia faptului ca le puteti conecta la un incarcator de perete pentru un incarcare, ori de cate ori se descarca telecomanda televizorului.

Bateriile din gadget-urile dvs. moderne – de la iPhone la laptopuri pana la casti Bluetooth si la tablete – sunt in intregime diferite. Acestea sunt baterii litiu-ion, si au unele avantaje destul de semnificative fata de NiMH si alte baterii reincarcabile care au aparut inainte. Bateriile litiu-ion sunt, de asemenea, complet diferite de bateriile cu litiu simplu, care nu sunt reincarcabile.

Efectul de memorie, asa cum se numeste in multe articole, afecteaza bateriile NiMH, dar nu se aplica telefonului modern. Bateriile litiu-ion nu trebuie sa fie “calibrate” cu incarcare completa si descarcare completa atunci cand sunt noi.

Li-ionii pot stoca multa putere intr-o baterie mica si nu pierd prea mult din aceasta energie atunci cand nu sunt in uz. Este o combinatie a acestor factori care le fac minunate pentru gadgeturile portabile.

0 Shares
You May Also Like