Cum determini daca bateria de pe iPhone s-a stricat si ce pasi ar trebui sa urmezi pentru a o recupera

Cum determini daca bateria de pe iPhone s-a stricat si ce pasi ar trebui sa urmezi pentru a o recupera

0 Shares
0
0
0

Atunci cand pare ca bateria te-a lasat complet in pana si cauti un acumulator iPhone sau o baterie Samsung sau orice alta baterie pentru orice telefon, ar trebui inainte sa tii cont de sfaturile de mai jos pentru ca este foarte posibil ca nu bateria sa fie problema.

Dezactiveaza actualizarea de fundal pentru aplicatii fara importanta

Opreste actualizarile in background! Acesta este un sfat obisnuit pentru a creste durata de viata a bateriei. Nu este in totalitate gresit dar pare ca la fel de bine ai putea sa stingi complet telefonul.

Este mult mai inteligent daca opresti doar aplicatiile mai putin importante din actualizarea de fundal. Cele cu care te poti descurca fara ca datele sa fie in permanenta la zi. Sunt si aplicatii care functioneaza foarte bine si cu datele neactualizate.

Un exemplu: daca utilizezi Twitter intens, nu vei dori sa excluzi aplicatia asociata din actualizarea de fundal. Pe de alta parte, poti dezactiva aplicatia cu rezultatele la meciurile de fotbal si o poti porni manual doar atunci cand un joc este in derulare.

Setarile corespunzatoare pot fi gasite la „General> Actualizare fundal”. Cel mai bine este sa parcurgi fiecare dintre aplicatii una dupa cealalta si, in caz de indoiala, sa nu o dezactivezi. Apoi testeaza in practica cum se comporta aplicatiile tale. Daca lipseste o caracteristica importanta, deblocheaza actualizarea de fundal a aplicatiei, daca este necesar.

Nu uita de incarcarea fortata a aplicatiilor

Cu iOS 7 , inchiderea fortata a aplicatiilor este aproape distractiva. Apasa de doua ori butonul de pornire, apoi treci pur si simplu in sus prin aplicatiile care nu iti folosesc si opreste-le. Un rezultat poate fi economia de energie. Acelasi lucru poate fi facut si pe Android fara probleme.

In realitate pe iPhone uneori aceasta actiune poate crea probleme unui iPhone si ii poate afecta bateria. Prezentarea generala a aplicatiei contine toate aplicatiile care se afla in memoria iPhone-ului. iOS ingheata automat aplicatiile care ruleaza in fundal. Dupa ce aplicatiile sunt inghetate ele nu mai consuma energie. O aplicatie se va „dezgheta” doar daca o reactivezi sau daca actualizarea de fundal sau informatiile despre locatie o activeaza.

Daca memoria este redusa, iOS prefera sa lase aplicatiile in ea, atunci cand estimeaza ca vor fi folosite des. Activarea aplicatiilor in memorie este rapida si foloseste putina energie. Pe de alta parte, daca o aplicatie trebuie sa fie incarcata mai intai, va dura ceva timp pentru incarcare si va consuma mai multa energie. Prin urmare, este mai bine pentru baterie daca opresti fortat toate aplicatiile in momentul in care este necesar.

Urmand sfaturile de mai sus te asiguri ca ai facut aproape totul pentru ca bateria ta sa se conserve cat mai bine. In cazul in care nimic nu pare sa functioneze este foarte posibil sa fie nevoie sa schimbi bateria. Daca este asa nu te teme, gasesti baterii peste tot la preturi avantajoase si poti opta pentru produsele originale care nu sunt foarte costisitoare insa iti garanteaza efecte de durata.

 

0 Shares
You May Also Like