Cum se face repararea touch-ului unei tablete Sony ?

Cum se face repararea touch-ului unei tablete Sony ?

0 Shares
0
0
0

Telefoanele, tabletele sau laptopurile Sony sunt dispozitive cu o inalta tehnologie, foarte apreciate de publicul din lumea intreaga.

Laptopurile Sony-Vaio reprezinta varful tehnologiei, fiind dispozitive de referinta ale producatorului. Sony a realizat o fuziune in 2001 cu producatorul suedez Ericsson reusind sa scoata pe piata si numeroase modele de telefoane si smartphone-uri.

Tabletele produse de Sony sunt de fapt niste calculatoare portabile destul de sofisticate, dar foarte sensibile, daca le scapi din mana sau sa intre in legatura cu orice fel de lichide. Aceste tablete te ajuta zi de zi ca sa iti organizezi munca, timpul liber, uneori chiar si cumparaturile, dar daca nu le folosesti asa cum trebuie, viata ta va deveni considerabil mai ingreunata.

Cu toata evolutia tehnologiei de astazi nu s-a ajuns la o metoda prin care sa nu le mai scapam din mana sau sa le spargem in timp ce le utilizam. Din aceasta cauza, partea cea mai sensibila a unei tablete, ecranul sau touchscreen-ul este in pericol mereu, in timp ce il utilizam si nu avem grija de el cum trebuie.

Uneori nici o husa sau geam anti-soc nu iti poate salva tableta de la un accident. De regula, costurile unei depanari a touchscreen-ului sau a ecranului unei tablete sunt de obicei mari, dar daca gasesti un service potrivit, cum ar fi service prin reparatii Sony preturile pot scadea mult.

Reparatia incepe odata cu vizualizarea defectului. Va trebui sa te decizi daca vrei sa iti schimbi touch-ul spart sau doar crapat. Daca ai un defect mai mic al touch-ului si tableta functioneaza in conditii optime te poti obisnui cu acest lucru, insa daca este o crapatura sau spartura mare care iti creeaza probleme de utilizare, trebuie facuta o reparatie sau o schimbare totala de display.

Trebuie analizat ce este spart la tableta, ecranul sau touchscreen-ul. Poate fi vorba doar de o fisura a touchscreen-ului sau de unele probleme mai amanuntite, care tin de calitatea culorilor, contrast, etc. Reparatia trebuie facuta de producator, dar exista avantaje si dezavantaje, in acelasi timp.

Producatorul iti va repara touchscreen-ul sau ecranul in schimbul unui pret pe care va trebui sa-l platesti pentru acest service, deoarece spargerea sau contactul cu lichide nu este inclus in defectiunile acoperite de garantie.

Marele avantaj al reparatiei facute de producator consta in faptul ca veti beneficia in continuare de garantia pe care ati primit-o la cumpararea dispozitivului. Un alt avantaj este calitatea reparatiei facute de producator, acesta nefolosind niciodata alte piese decat cele originale.

Exista si un mare dezavantaj faptul ca va trebui sa te lipsesti de dispozitiv cateva zile bune. In general, constatarea si reparatia facuta de producator poate sa dureze chiar si 2 saptamani, perioada care include si drumul dus si intors al curieratului, ceea ce constituie cu adevarat o mare nemultumire a clientului.

Este bine de retinut, ca daca incerci sa-ti repari tableta pe cont propriu cu un kit de reparatie cumparat de la un magazin de dispozitive  IT, iti vei pierde garantia pentru ca acele componente nu sunt originale. Reparatia facuta acasa prezinta iarasi un risc enorm, pentru ca desi reparatia pare usoara, mai mult ca sigur iti vei strica si mai rau tableta.

0 Shares
You May Also Like