Este adevarat ca poti scadea consumul de combustibil cu ajutorul ulei cu vascozitate redusa?

0 Shares
0
0
0

Multi soferi se intreaba cum pot reduce consumul de combustibil al masinii astfel incat sa fie nevoiti sa plateasca preturi mai mici la benzina . Reclamele producatorilor de automobile promoveaza constant tehnologii imbunatatite si mai eficiente din punct de vedere al consumului, dar nu toata lumea are mijloacele financiare pentru a cumpara o masina noua la intervale regulate.

Intretinerea si ingrijirea masinii tale ajuta la economisirea combustibilului

Daca vrei sa economisesti combustibil, nu trebuie sa neglijezi intretinerea si ingrijirea vehiculului tau. Defecte precum electronica defecta , un filtru de aer murdar sau bujii cu funingine au un efect negativ asupra performantei motorului. Exact acest lucru duce la un consum mai mare de combustibil. 

Ar trebui sa te gandesti si la utilizarea unui asa-numit ulei cu viscozitate redusa . Dar ce distinge un ulei cu vascozitate redusa si in ce se deosebeste de uleiurile de motor conventionale? Cat de multa economie de combustibil cu uleiuri de motor Shell, cu vascozitate redusa, poti face? In continuare, vei gasi sfaturi importante pe tema uleiului cu vascozitate redusa.

Informatii generale

Sarcina principala a unui ulei de motor este lubrifierea motoarelor. Acest lucru este foarte important deoarece impiedica partile in miscare ale motorului sa se frece prea mult unul de celalalt. Daca nu este suficient ulei, uzura este crescuta . In cel mai rau caz, exista riscul deteriorarii motorului .

Celelalte sarcini ale uleiului de motor includ, de asemenea:

  • Racirea pieselor supuse caldurii
  • Protectie impotriva coroziunii
  • Curatarea motorului

Nu uita sa masori in mod regulat nivelul de ulei din masina si sa completezi cu ulei de motor (ulei cu vascozitate redusa), daca este necesar. In niciun caz nu trebuie sa iei masuri numai atunci cand lampa de avertizare pentru nivelul uleiului se aprinde. Se recomanda ca nivelul de ulei la fiecare a treia oprire de realimentare pentru a controla. Ar trebui chiar sa verifici mai des vehiculele mai vechi cu consum ridicat de ulei.

Uleiuri cu vascozitate redusa – o fluiditate mai buna economiseste energie

Un ulei de motor cu vascozitate redusa are o vascozitate foarte mica . Acest lucru semnifica faptul ca- indiferent daca este cald sau rece – este deosebit de subtire . Datorita acestei proprietati, motorul are o frecare mai mica . Pe de o parte, acest lucru asigura o uzura mai mica. Pe de alta parte, utilizarea uleiului cu vascozitate redusa afecteaza si consumul de combustibil. Pentru ca daca motorul se poate intoarce mai usor, atunci se economiseste energie si, astfel, combustibil .

La temperaturi ridicate si sarcini grele, pelicula de lubrifiere din interiorul motorului nu se rupe cu ulei de motor cu frecare redusa. De asemenea, are o capacitate deosebit de buna de a absorbi murdaria , ceea ce ajuta la evitarea depunerilor. In plus, consumul de ulei al masinii este redus , deoarece uleiurile cu vascozitate redusa au un punct de evaporare mai mare.

Uleiul cu vascozitate redusa ajuta la economisirea combustibilului?

Multi producatori ofera uleiuri cu vascozitate redusa. In general, totusi, acestea sunt de doua ori pana la trei ori mai scumpe decat uleiul de motor conventional. Prin urmare, multi soferi se intreaba daca pot economisi cu un ulei scump cu vascozitate scazuta . 

In functie de tipul motorului, conditiile de functionare si temperatura exterioara, sunt posibile economii de pana la 6% . Utilizarea uleiului cu vascozitate redusa are un efect deosebit de puternic asupra calatoriilor scurte . Aici se poate economisi aproximativ 4% pana la 6% din combustibil . Cu calatoriile mixte in oras si pe uscat, consumul de combustibil poate fi redus cu 2% pana la 4%.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

0 Shares
You May Also Like