Google Meet este un serviciu de videoconferinta care va permite sa pastrati legatura cu familia sau sa faceti intalniri cu colegii indiferent unde va aflati in lume. Hangouts Meet de la Google este o aplicatie de videoconferinta incorporata in G Suite, care permite utilizatorilor sa se alature intalnirilor printr-un link web pe care il pot deschide pe laptop, aplicatie mobila sau linie telefonica.
Daca afacerea ta foloseste G Suite, poti genera acest link direct printr-o invitatie Google Calendar. O solutie gratuita ideala pentru cei care folosesc deja G Suite.
Zoom, cea mai buna solutie de videoconferinta pentru lucru
Ramai conectat oriunde ai merge. Incepeti sau participati la o intalnire de 100 de persoane cu videoclipuri clare, fata in fata, partajare de ecran de inalta calitate si mesagerie instantanee – totul gratuit!
Zoom ofera functii de videoconferinta, conferinta audio, chat si webinar pe dispozitive mobile, computere desktop si sisteme de sali de sedinte. Versiunea gratuita poate gazdui pana la 100 de participanti si poate organiza intalniri individuale nelimitate. Cu toate acestea, intalnirile de grup sunt limitate la 40 de minute.
Zoom ofera, de asemenea, versiuni cu plata. De la sfarsitul lunii octombrie, criptarea end-to-end a fost disponibila in testarea beta. Retineti, insa, ca aceasta functie suspenda o serie de caracteristici, inclusiv reactii la intalniri, inregistrarea in cloud sau chiar transcrierea live a conversatiei.
FaceTime, cea mai buna aplicatie pentru utilizatorii Apple
FaceTime este aplicatia de chat video patentata de Apple. Daca aveti un iPhone, iPad sau Mac, va permite sa incepeti un chat video cu oricare dintre persoanele de contact (atata timp cat acestea folosesc si un dispozitiv Apple) la fel de usor ca un apel telefonic sau un apel video. In timp ce obiectivul principal al FaceTime este chatul video, puteti efectua apeluri numai audio daca va aflati intr-o locatie cu o conexiune Wi-Fi si un semnal slab.
De la iOS 12, Apple a adaugat, de asemenea, o optiune de apel de grup care va permite sa discutati cu 32 de persoane la un moment dat, presupunand ca toti au un dispozitiv Apple. Intra aici pentru piese telefon.
Signal, cea mai buna alternativa la WhatsApp
Signal este un serviciu de mesagerie criptat. Nu este singurul, sigur, dar a avut un anumit interes dupa ce WhatsApp si-a schimbat termenii de serviciu. Signal este sustinut de personalitati precum Elon Musk (Tesla) sau Jack Dorsey (Twitter).
Are avantajul de a fi complet open source si de a fi condus de o asociatie non-profit. Puteti trimite mesaje criptate, dar puteti crea si grupuri de discutii. Aplicatia este disponibila pe iOS, Android, dar si pe PC.
Skype, cea mai buna solutie pentru apeluri de grup
Skype-ul Microsoft este disponibil gratuit pentru Android, iOS, Windows si Mac. Aplicatia permite apeluri video si audio si are, de asemenea, o functie de mesagerie. Interfata sa este usor de utilizat si permite pana la 50 de apeluri audio (numarul de apeluri video depinde de dispozitivul utilizat, conform Microsoft). De asemenea, puteti inregistra, salva si partaja apelurile video.