Intre adevar si mit. Liposuctia abdominala

0 Shares
0
0
0

 

Operația de liposucție este una dintre cele mai populare intervenții medicale, la care apelează femeile de pretutindeni pentru a scăpa de depozitele de grăsime.

În ultimii ani, medicina estetică a evoluat foarte mult, iar apariția clinicilor și a medicilor specialiști arată faptul că oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de îmbunătățirea aspectului fizic. Astfel, aceștia se află tot timpul în căutare de metode și tehnici eficiente pentru a corecta problemele cu care se confruntă.

În ce constă liposucția abdominală

Această procedură medicală este recomandată persoanelor care au nevoie de o remodelare corporală. Denumită și lipoaspirație, intervenția remodelează corpul prin îndepărtarea excesului de grăsime, redându-i un contur armonios.

Chiar dacă în ultimii ani, s-au remarcat progrese tehnologice medicale foarte mari, unele persoane evită să recurgă la liposucție, cu toate că și-ar dori, iar cele mai multe motive fac referire la miturile care circulă în popor. Iată cele mai frecvente dintre ele:

  1. Liposucţia este o metodă prin care poți slăbi.

Multe persoane pornesc de la premisa – greșită, de altfel – că liposucția abdominală slăbește.

Într-adevăr, în timpul intervenției, sunt îndepărtate straturile de grăsime, dar sportul și alimentația echilibrată sunt tehnicile prin care putem slăbi.

  1. Lipoaspirația se recomandă persoanelor care suferă de obezitate.

Greșit!Această intervenție nu este recomandată persoanelor care suferă de obezitate, indiferent de grad.

Așa cum am menționat mai sus, această procedură nu poate înlocui un regim alimentar sănătos – ci specialiștii recomandă pacienților să apeleze la procedură doar după ce au slăbit (prin sport și dietă) și doar dacă au cel mult cu 10 kilograme în plus.

  1. Liposculptura vă poate scăpa de celulită.

Total neadevărat. Intervenția nu are efecte asupra celulitei, ci doar asupra depozitelor de grăsime depuse în anumite zone ale corpului. Așadar, dacă înainte de procedură, vă confruntați cu probleme ale celulitei, cu siguranță că veți avea această neplăcere și după operație.

Tipuri de proceduri

  • Intervenția clasică (liposucție tumescentă) este una dintre cele mai frecvente proceduri de lipoaspirații. În cadrul acestei proceduri, se injectează un amestec de ser fiziologic, anestezic local și o substanță ce contractă vasele de sânge în zona abdomenului. Ulterior, celulele de grăsime sunt colectate și evacuate cu ajutorul unei mici incizii (2-3 mm) ale unei canule introduse în abdomen.
  • Liposucția laser este o altă intervenție la care pot apela persoanele care au nevoie de remodelare corporală. Se introduce o canulă subțire în zona dorită, prin vârful căreia este emis un fascicul laser care topește grăsimea. Pentru a se elimina lichidul, se utilizează tehnica lipoaspirației clasice.
  • VaserLipo – procedură care distruge țesutul adipos cu ajutorul ultrasunetelor;
  • PowerLipo – intervenție care elimină depozitele de grăsime cu ajutorul vibrațiilor;

Cât costă o liposucție abdominală

Desigur că una dintre întrebările frecvente care se află pe buzele pacienților este cea referitoare la  costurile unei astfel de intervenții.

Prețul operației variază în funcție de mai mulți factori – precum tipul de liposucție ales, experiența specialistului, dificultatea operației, tehnologia utilizată. De asemenea, decizia operației poate fi luată doar la recomandarea medicului în urma unei consultații. În general, costurile unei operații de liposucție abdominală pot oscila între 1700 și 2600 de euro.

0 Shares
You May Also Like