iPhone – Sistemul Multi Touch

iPhone – Sistemul Multi Touch

0 Shares
0
0
0

Este binecunoscut faptul ca accesoriile pentru telefoane sunt astazi la mare cautare. Display-ul iPhone 5s alb original reprezinta unul dintre cele mai bune display-uri pe care Apple le-a realizat vreodata. Un astfel de display iPhone 5s alb original reprezinta nu doar un accesoriu, ci o componenta esentiala care ajuta la functionarea optima a telefonului.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre ce este si cum functioneaza sistemul multi touch in cazul iPhone-ului.

Pentru a da posibilitatea oamenilor de a realiza comenzi care necesita mai mult de o atingere, Apple propune pentru iPhone o abordare diferita fata de tehnologia existenta. Chiar daca touch screen-ul iPhone-ului include un strat de material capacitiv, la fel ca si la celelalte touchscreen-uri, condensatorii telefonului sunt aranjati in concordanta cu un sistem de coordonate.

Circuitul acestuia poate sesiza schimbarile in fiecare punct din cadrul retelei. Altfel spus, fiecare punct din cadrul retelei genereaza propriul semnal atunci cand este atins si transmite acel semnal procesorului. Acest lucru permite telefonului sa determine locul si miscarea atingerilor simultane in locatii multiple. Din cauza dependentei sale de acest material rezistiv, iPhone-ul functioneaza doar daca il atingem cu degetul (nu va functiona daca il atingem cu un stylus sau daca purtam manusi izolatoare).

Ecranul iPhone-ului detecteaza atingerea prin doua metode: capacitate reciproca sau auto-capacitate. In cazul capacitatii reciproce, circuitul capacitiv necesita doua straturi diferite de material. Unul adaposteste liniile de conducere, care poarta curent, pe cand celalalt gazduieste liniile-senzor, care detecteaza curentul la noduri. Auto-capacitatea foloseste un strat de electrozi individuali conectati la circuitul-senzor de capacitate. Fiecare din aceste doua posibile setari trimit date la atingere ca impulsuri electrice.

iPhone 5 aparut in 2012 a inlocuit touch screen-ul anterior cu un touch screen in-cell, care utilizeaza in continuare tehnologia capacitiva multi touch, dar care combina stratul capacitiv tactil de detectare si stratul de display LCD intr-unul singur.

Cum interpreteaza atingerea procesorul iPhone-ului?

Procesorul si software-ul iPhone-ului sunt esentiale pentru interpretarea corecta a intrarilor transmise de ecranul tactil. Materialul capacitiv trimite date brute privind locul de atingere catre procesorul telefonului. Procesorul foloseste software-ul localizat in memoria iPhone-ului pentru a interpreta datele brute drept comenzi si gesturi. Iata ce se intampla:

1.    Semnalele merg de la ecranul tactil la procesor ca impulsuri electrice.
2.    Procesorul utilizeaza software-ul pentru a analiza datele si pentru a determina caracteristicile fiecarei atingeri. Acest lucru include marimea, forma si locul zonei afectate de pe ecran. Daca este necesar, procesorul aranjeaza atingerile cu caracteristici similare in grupuri. Daca ne miscam degetul, procesorul calculeaza diferenta dintre punctul de plecare si cel de sosire al atingerii.
3.    Procesorul foloseste software-ul de interpretare a gesturilor pentru a determina gestul realizat. Acesta combina miscarea fizica cu informatii despre aplicatia pe care o folosim si despre ce face aplicatia atunci cand atingem ecranul.
4.    Procesorul retransmite instructiunile programului aflat in uz. Daca este necesar, acesta poate trimite, de asemenea, comenzi catre ecranul telefonului si catre alte componente hardware. In cazul in care datele brute nu corespund cu niciun gest sau comanda, iPhone-ul nu le ia in considerare, intrepretandu-le ca atingeri straine. Toate acest etape au loc intr-o nanosecuna.

Pentru mai multe informatii cu privire la display-urile pentru iPhone accesati Accesoriigsm.ro.

0 Shares
You May Also Like