La ce sa fiu atent cand cumpar gresie si faianta

La ce sa fiu atent cand cumpar gresie si faianta?

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de renovari, materialele de constructii folosite trebuie sa fie cele mai calitative, daca vrei ca lucrarea pe care o executi sa fie rezistenta in timp. Materiale de constructii poti cumpara si online. Este si mai simplu, si mai rapid. Pe Adrenco.ro vei gasi produse de calitate la preturi pe masura. Vezi aici produsele disponibile, preturile si alte informatii care ti-ar putea fi utile.

Produsele comandate vor ajunge la tine in cel mai scurt timp si in cele mai bune conditii, astfel incat sa iti incepi in forta lucrarea. Vezi aici toate detaliile.

Renovarea oricarei locuinte presupune achizitionarea de gresie si faianta, daca bineinteles in proiectul de renovare intra baia si/sau bucataria.

Gresia si faianta nu se cumpara atat de usor cum ar crede unii. Nu poti merge in magazin si pur si simplu sa iei ce iti cade in mana sau ce te atrage vizual cel mai mult, ci trebuie sa ai in vedere anumite aspecte pe care le discutam in cele ce urmeaza.

Pentru inceput, vorbim despre gresie. Iata ce trebuie sa ai in vedere:

• Sunt doua mari tipuri de gresie: de interior si de exterior. Acest aspect conteaza foarte mult. Gresia de exterior este creata pentru a rezista la temperaturile extreme si bineinteles pentru a impiedica alunecarea pe timp de iarna. Daca ai intalnit vreodata o cladire care are gresie de interior la exterior, probabil stii cat de nepotrivit poate fi pe timp de iarna.

• Cand cumperi gresia, tine cont de codul si de marcajul de pe cutie, pentru a te asigura de faptul ca in toate cutiile de gresie cumparate se afla acelasi tip de gresie.

• Tine cont de dimensiunea incaperii, pentru a nu cumpara prea multa gresie, deoarece multe magazine nu accepta sa returnezi produsele pe care nu le-ai mai folosit. Avand in vedere faptul ca gresia este destul de scumpa, nu prea iti permiti sa faci o risipa prea mare de bani. E bine totusi sa ai putina gresie in plus, in cazul in care trebuie sa inlocuiesti una din placi. Deseori nu mai gasesti modelul initial.

• Putem vorbi de doua tipuri de gresie si daca ne referim la procesul de coacere al acesteia. Astfel, vorbim de gresie smaltuita si de gresie nesmaltuita. Cea smaltuita se obtine prin dubla coacere sau o singura coacere, pe cand cea nesmaltuita este obtinuta prin coacere simpla.

Daca vorbim de faianta, nu ar fi prea multe de spus. Lucrurile stau cam la fel ca la gresie in ceea ce priveste modul de calcul al suprafetei sau informatiile de pe cutii. Ceea ce am mai vrea sa amintim aici tine de puterea de absorbtie a apei. Daca vrei sa renovezi la o calitate de dorit, cumpara faianta de o calitate superioara, deoarece nu e sensibila cand vine vorba de crapaturi.

Cumpara gresie si faianta de calitate. Nu cauta produsele cele mai ieftine, ci pe cele mai bune. Cu siguranta vei gasi suficiente modele care sa-ti placa si care sa fie intr-adevar de calitatea dorita.

0 Shares
You May Also Like