Renault – unul dintre cei mai renumiti producatori de autoturisme

Renault – unul dintre cei mai renumiti producatori de autoturisme

0 Shares
0
0
0

Producatorul de masini Renault este recunoscut pentru modelele sale populare care au cele mai bune vanzari in Franta si in Europa. Inovatiile in domeniul automobilisticii aduse de Renault sunt numeroase, acest producator aducand pe piata diverse modele de masini inedite.

Masinile Renault bine intretinute sunt unele fiabile, care ofera ani buni de utilizare, insa exista si cateva probleme frecvente care au fost observate la modelele aparute de-a lungul timpului pe piata.

La modelele sport, exista probleme cu deschiderea plafonului. Uneori acesta poate ramane complet deschis, mai ales daca a fost folosit. Chiar daca defectiunea nu este una majora, aceasta trebuier rectificata cat mai repede posibil. De regula, acesta trebuie scos din deschidere, iar defectiunea va fi eliminata din memoria masinii.

Aproape toate modelele de Renaul cu cutie de viteze de tipul AL4 prezinta defecte la cutia de viteze automata. Pentru remedierea problemei, este nevoie de modificarea unei electrovalve si de reprogramari care pot fi facute de catre specialistii nostri.

De asemenea, la motoarele diesel lumina de avertizare in caz de defectiune indica, deseori, o defectiune la sistemul de presiune inalta, adica la regulatorul de presiune sau la injectoare. Cu toate acestea, indicat este ca inainte de a va apuca de diagnosticare sa verificati mai intai elementele de baza. In primul rand este recomandata inlocuirea filtrului de combustibil – asigurati-va ca acestea este inlocuit periodic pentru a preveni defectiunile majore ale sistemului de alimentare a masinii.

Modelele Renaul Megane indica adesea defectiuni ale sistemului de servodirectie. De multe ori sistemul de directie ECU nu a pornit, iar defectiunea a trebuit sa fie inlaturata din memoria masinii pentru ca acesta sa functioneze din nou.

Probleme exista si cu airbagul la aceste modele de masini. Multi utilizatori au reclamat faptul ca se aprinde airbag-ul. Posibil ca acest lucru sa fie cauzat de faptul ca ai mutat scaunele, iar conexiunile la pretensionatoarele centurilor de siguranta au fost deranjate.

La modelele Renaul Scenic 1.6 din 2000, lumina de avertizare automata se aprinde periodic. Pentru aceasta este nevoie de un test de diagnosticare.

La modelul Renault Megane 1.9 tDi din 2008 au fost remarcate frecvent defectiuni ale cutiei de viteze atunci cand temperatura scade sub 3 grade.

Renault Grand Espace 2.2 dci 2005 are frecvent probleme cu uleiul de motor din cauza sarcinii grele incarcate in masina.

Senzorul de presiune al anvelopelor unui Renault Laguna se defecteaza regulat. Pentru remediere este posibila dezactivarea functiei pe anumite modele de masini utilizand echipamentul de diagnosticare.

daca Renault-ul scenic nu da aer cald sau rece prin suflante pe oricare dintre setari, atunci va confruntati cu una din cele mai frecvente probleme ale modelului. Este posibil sa existe defectiuni ale rezistentei sau motorul de incalzire.

Oricare ar fi problema care apare la modelele de masini Renault, foarte important este ca imediat acestea sa fie diagnosticate si reparate la service-uri autorizate. Cu cat se face acest lucru mai repede, cu atat este mai bine, deoarece o defectiune minora se poate tranforma intr-una majora cu usurinta. Auto Atu va poate ajuta sa scapati de problemele pe care le aveti cu masinile Renaul in cel mai scurt timp posibil.

0 Shares
You May Also Like