Care este diferenta dintre Ethereum si eter?

Leave a comment

Conceptul de Ethereum este atribuit in mare parte lui Vitalik Buterin, un tanar programator de calculator cu radacini rusesti. Buterin a fost fascinat initial de Bitcoin, care in 2014 si-a starnit propriile idei pentru dezvoltarea unei noi retele care utilizeaza si un protocol blockchain deschis. Aceasta retea se numeste Ethereum. Dar ce este exact si ce este eterul? Mai jos acoperim eter si reteaua Ethereum mai detaliat.

Ce este Ethereum?

Ethereum este o platforma descentralizata care utilizeaza tehnologia blockchain dezvoltata de creatorul Bitcoin Satoshi Nakamoto. In ciuda asemanarilor dintre Ethereum si Bitcoin, exista unele diferente fundamentale.

In timp ce Bitcoin a gasit o modalitate de a transfera valoarea digital – fara a fi nevoie de un tert – Ethereum adopta o abordare diferita. Reteaua Ethereum este conceputa ca baza pentru un nou tip de internet.

Functioneaza ca o platforma pe care pot fi lansate aplicatii descentralizate (DAPP) si contracte inteligente. In comparatie cu aplicatiile de internet actualizate centralizate, aceste DAPP ofera niveluri mai ridicate de siguranta si confidentialitate si, datorita naturii lor, sunt rezistente la cenzura.

Cu toate acestea, pentru a crea un DAPP sau un contract inteligent, aveti nevoie de cateva cunostinte de programare. Prin urmare, Ethereum si-a dezvoltat propriul limbaj de programare: Soliditatea. Cu Solidity, ar trebui sa devina mai usor programarea DAPP-urilor si a contractelor inteligente in retea.

Care este diferenta dintre Ethereum si eter?

pureshapes.ro

Ethereum si eter sunt doi termeni care sunt adesea confuzati. Nu este o problema atat de mare, cu toate acestea exista cu siguranta o diferenta intre cele doua.

Cand ne referim la Ethereum, ne referim la intreaga retea. Pentru a transfera valoare si pentru a va plati reciproc in retea, trebuie sa existe un simbol de retea care sa reprezinte o anumita valoare. In plus, minerii ar trebui recompensati intr-un fel pentru munca depusa. Jetoanele care sunt utilizate in reteaua Ethereum se numesc eteri.

Ether este moneda din reteaua Ethereum si, prin urmare, este o parte esentiala a retelei in ansamblu. Astfel, cand oamenii mentioneaza ca au achizitionat Ethereum sau cand isi manifesta dorinta de a vinde ethereum, se refera de fapt la eter.

Cum functioneaza Ethereum?

La fel ca Bitcoin, Ethereum este un protocol blockchain open-source. Codul sursa al ambelor proiecte este disponibil pentru toata lumea pentru a le vedea si verifica. Functionarile protocolului Ethereum sunt in mare masura identice cu cele ale Bitcoin.

O alta asemanare cu Bitcoin este ca reteaua Ethereum este formata din noduri care toate au o copie a intregului istoric al tranzactiilor eter. Ambele blocuri sunt complet deschise, ceea ce inseamna ca oricine poate continua sa construiasca pe protocol si sa lanseze aplicatii pe acesta.

Atat Bitcoin, cat si Ethereum folosesc o dovada a algoritmului consensului in munca. Cu toate acestea, pe termen lung, Ethereum intentioneaza sa treaca la un algoritm de proba a mizelor, care ar trebui sa coste mult mai putina energie.

Ce poti face cu eterul?

Metoda de plata

Ether reprezinta o anumita valoare, asa ca se pot plati produse cu aceasta moneda. Exista deja o serie de magazine web care accepta eterul ca plata si multe organizatii accepta eterul ca o donatie.

Tranzactii rapide

Puteti utiliza eterul pentru a transfera valoarea cu viteza mare, direct catre o alta persoana. Nu este nevoie de o terta parte ca o banca. Tot ce ai nevoie este portofelul si adresa destinatarului destinatarului.

Investitie

O investitie in criptomonede este o investitie in viitor. Deci nu este chiar atat de ciudat ca multi oameni au sansa de a investi in eter. Cu toate acestea, ramane un risc – pretul Ethereum este inca foarte volatil. Ati dori sa investiti in eter? Faceti acest lucru numai cu o suma pe care va puteti permite sa pierdeti.

Participarea la un ICO

In primul rand, ce este un ICO? Prescurtarea inseamna Oferta initiala de monede. Un ICO ar putea fi privit ca un mod nou de colectare a fondurilor pentru a finanta un nou proiect. ICO-urile au avut o mare evolutie in 2017, unde au acumulat cumulativ aproximativ 5 miliarde de euro finantare.

Este foarte important sa va dati seama ca majoritatea proiectelor care incep cu un ICO nu vor furniza niciodata un produs de succes, ceea ce inseamna ca va veti pierde investitia. Ati dori sa investiti intr-un ICO? Asigurati-va ca sunteti foarte critici si nu lasati emotiile sa va controlati deciziile.

Investitia intr-un ICO este adesea posibila doar cu una dintre marile criptomonede precum bitcoin sau eter. In schimbul bitcoin-urilor sau eterilor dvs. veti primi un simbol al proiectului in care ati investit. Primele jetoane sunt adesea lansate in timpul ICO, inainte de a putea fi tranzactionate chiar si la un schimb.

Cum obtii eter?

Am stabilit ca eterul este o criptomoneda, mai precis, moneda retelei Ethereum, cel mai probabil va intrebati cum puteti sa dobanditi eteri? Acestea sunt patru moduri in care suntem familiarizati pentru achizitionarea eterilor:

  • Cumparati prin intermediul unui broker sau al unui schimb;
  • Acceptati eter ca plata pentru produsele sau serviciile dvs.;
  • Ati putea primi (o parte) din salariul dvs. in eter;
  • Participati la minerit eter.

Acum stiti diferenta dintre eter si Ethereum: eterul este criptomoneda cu care puteti plati in reteaua Ethereum. Reteaua Ethereum permite dezvoltarea si executarea aplicatiilor descentrale care ar putea duce la un nou tip de internet.

Leave a Reply