Sfaturi pentru a crea copii de rezerva care sa te ajute atunci cand iti pierzi telefonul

Sfaturi pentru a crea copii de rezerva care sa te ajute atunci cand iti pierzi telefonul

0 Shares
0
0
0

 

Nimic nu este mai neplacut decat sa va pierdeti telefonul, iar atunci cand aveti un telefon Samsung scump, acest lucru deja este dramatic. Pentru a mai salva ceva este bine sa aveti copii de rezerva ale informatiilor, iar pentru asta aveti nevoie de aplicatii. Puteti folosi aplicatiile din telefon sau puteti citi mai departe.

Exista, de asemenea, mai multe aplicatii pe care le puteti utiliza pentru a crea o copie de rezerva Android. Cea mai cunoscuta aplicatie este MyPhone Explorer, care functioneaza in principiu intr-un mod similar cu software-ul producatorului.

In timp ce software-ul producatorului permite, de obicei, doar salvarea datelor de baza, aplicatiile de rezerva asigura ca datele smartphone-ului sunt copiate complet. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, aceste solutii de arhivare rootarea dispozitivului Android.

Cu acces root, utilizatorul primeste drepturi de administrare si are astfel optiunea de a schimba sistemul telefonului. De exemplu, il puteti utiliza pentru a modifica volumul maxim, pentru a sterge aplicatiile preinstalate sau pentru a regla navigarea in meniu.

Acest lucru va ofera diverse libertati in proiectarea sistemului – dar telefonul mobil este, de asemenea, mai susceptibil la virusi. Ar trebui sa configurati accesul ca solutie de urgenta numai daca toate celelalte solutii de rezerva nu functioneaza pentru dvs.

Aplicatia gratuita MyPhone Explorer, care functioneaza cu toate dispozitivele Android si creeaza o copie de rezerva a contactelor, calendarelor, listelor de apeluri, aplicatiilor si setarilor, s-a stabilit ca o aplicatie de backup independenta de producator. De indata ce copia de rezerva a fost facuta, puteti salva datele oriunde pe computer.

Instalati MyPhone Explorer pe computer si smartphone. Stabiliti o conexiune intre PC si smartphone prin USB, WLAN sau Bluetooth. Pentru o conexiune USB, trebuie mai intai sa activati depanarea USB. Pentru a face acest lucru, accesati elementul de meniu „Setari sistem”> „Informatii telefon”> „Informatii software” si atingeti butonul de mai multe ori succesiv pana cand apare mesajul ca optiunile dezvoltatorului au fost activate acum.

Acum tot ce trebuie sa faceti este sa puneti o bifa pe depanare USB. Selectati datele pentru sincronizare si stocare. Gasiti o locatie pe computer. Nu incheiati conexiunea pana cand datele nu au fost transferate cu succes.

Un singur clic gresit si gata: fotografiile iubite de vacanta sau documentul important de lucru au disparut. Dar ce trebuie facut daca nu ati creat in prealabil o copie de siguranta pentru Android?

Cu modelele Android mai vechi, puteti restaura datele pierdute cu programele de recuperare Windows – cu modelele mai noi acest lucru este mai dificil. In acest caz, trebuie sa va rootati smartphone-ul si sa creati o imagine completa a partitiei de date.

Transferati aceste date pe computer si puteti restabili datele cu un program de salvare, cum ar fi Photorec. Totusi, acest proces este asociat si cu riscuri. Asadar, amintiti-va intotdeauna sa faceti copii de siguranta Android regulate si sa faceti copii de rezerva ale datelor, astfel incat evenimentele neplacute sa nu apara. Recomandarea este sa faceti backupuri lunare sau la doua spatamani.

 

0 Shares
You May Also Like