Stiai ca iti poti amaneta masina?

0 Shares
0
0
0

 

In zilele noastre sunt zilnic tot felul de cazuri in care oamenii au nevoie de anumite sume de bani, iar pentru asta sunt dispusi sa faca tot felul de compromisuri sau sacrificii.

Se poate intampla ca fiecare dintre noi sa aiba o problema, iar pentru rezolvarea acesteia sa aiba nevoie de o suma importanta de bani, insa care este destul de greu de obtinut.

De exemplu in cazul in care ai de platit taxa pentru anul universitar, sau daca esti bolnav si ai nevoie de medicamente, sau de o interventie chirurgicala si nu ai banii necesari, poti alege sa iti amanetezi autoturismul pentru a face rost de banii necesari.

Sunt tot felul de firme si case de amanet care amaneteaza autoturisme. De exemplu este suficient sa cauti amanet autoturisme Bucuresti  si vei gasi locul ideal unde sa iti amanetezi masina.

In cazul in care ai ales sa faci acest pas, trebuie sa te prezinti la casa de amanet cu urmatoarele acte :

  • cartea de identitate a proprietarului masinii;
  • cartea de identitate a autoturismului;
  • certificatul de inmatriculare al autoturismului;
  • copie dupa certificatul de inregistrare la registrul comertului, in cazul in care masina este achizitionata pe firma.

In mod evident o casa de amanet iti va tine masina in parcul auto propriu in perioada in care aceasta va fi amanetata. Parcul auto al caselor de amanet este monitorizat video, dar si pazit de catre agenti de securitate de la firma cu care are contract casa de amanet. Deci masina iti este in siguranta, asa ca nu prea ai de ce sa iti faci griji.

In cazul in care masina iti este amanetata, dar tu ai gasit un client pentru a o vinde, orice casa de amanet iti va oferi posibilitatea de a prezenta autoturismul potentialului client.

Cu siguranta este foarte importana evaluarea masinii in momentul in care aceasta este amanetata. Poti sa gasesti si case de amanet care sa iti ofere posibilitatea de a evalua tu masina. Dupa ce se termina evaluarea, se semneaza actele, si anume contractul de imprumut in dublu exemplar.

Pe langa actele mai sus mentionate, in momentul in care iti amanetezi masina trebuie sa predai si cheile, asigurarea sau telecomanda masinii. Pentru a restitui imprumutul fie poti sa alegi varianta de a da banii cash, fie sa ii transferi in contul bancar al casei de amanet sau prin ordin de plata.

Durata unui imprumut de acest gen este de 30 de zile, insa se poate prelungi pe termen nelimitat. In cazul in care ai suma de bani pe care trebuie sa o returnezi mai repede decat ai fi crezut, poti sa iti achiti datoria si sa iti ridici autoturismul.

In acest caz se va recalcula si comisionul pentru ca tu sa nu platesti bani in plus. In cazul in care nu iti poti restitui imprumutul la timp, vei putea beneficia de o perioada de gratie, pentru a reusi sa iti achiti datoria si pentru a nu-ti pierde masina.

Cu siguranta in momentul in care ai apelat la aceasta solutie trebuie sa fii constient de faptul ca daca nu vei returna suma imprumutata, vei ramane fara autoturism.

0 Shares
You May Also Like