Top 3 motive pentru care merita sa cumparati un calculator refurbished

Top 3 motive pentru care merita sa cumparati un calculator refurbished

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vine vorba de a alege un computer pentru birou sau acasa, consumatorul mediu sau cel de afaceri are mai multe optiuni ca niciodata.

O astfel de optiune, care nu inceteaza sa creasca in popularitate este achizitionarea de calculatoare refurbished, fie ele laptopuri, desktopuri sau chiar alte accesorii de computer cum ar fi display-urile LCD si alte echipamente de afaceri.

De ce sunt din ce in ce mai multi consumatori si manageri de corporatii IT care aleg sa cumpere calculatoare refurbished? In cele ce urmeaza, va vom prezenta care credem noi ca sunt cele mai importante motive pentru care calculatoarele refurbished reprezinta o achizitie inteligenta.

1. Preturi excelente
Primul motiv, este, probabil, cel mai evident. In cazul in care cautati sa cumparati un laptop sau un desktop de la branduri de incredere precum Dell, HP, Lenovo, Panasonic sau Toshiba, achizitionarea unui calculator refurbished va fi intotdeauna o optiune mai ieftina in comparatie cu achizitionarea unei versiuni mai noi, similare sau chiar identice.

S-ar putea sa va intrebati: de ce sunt preturile pentru calculatoarele refurbished mai mici? Daca va ganditi ca este o problema de calitate, mai ganditi-va o data.

Sunt multi factori care contribuie la preturile mari ale calculatoarelor noi, incluzand aici design-ul original, ingineria si costurile de productie, campaniile de marketing de multe milioane de dolari, precum si programele de servicii costisitoare.

Toate aceste costuri trebuie luate in considerare atunci cand se calculeaza pretul unui calculator nou, ceea ce inseamna ca atunci cand un dispozitiv apare pe piata refurbished, toate aceste costuri au fost deja abordate si nu mai reprezinta un factor care sa influenteze pretul.

2. O mai buna valoare pentru performanta
Darul preturilor excelente ale calculatorelor refurbished continua atunci cand incepeti sa va uitati exact la ceea ce primiti in termeni de caracteristici ale performantei.

Un laptop nou de tip entry-level vine, de obicei, echipat cu un sistem de operare Microsoft Windows 7 Home Premium si cu minimul necesar de procesor si memorie pentru a rula pe sistemul de operare (de obicei 2.3 GHz, respectiv 2 GB sau mai putin), pretul acestuia fiind undeva la 500 $.

Daca cheltuiti aceeasi suma pentru un laptop refurbished veti fi capabili sa obtineti Windows 7 Professional, un procesor mai rapid si dublul memoriei RAM. Prin achizitionarea unui dispozitiv refurbished in locul unuia nou, veti primi, in esenta, un calculator cu functii complete la preturi entry-level.

3. Fiabilitate hardware dovedita
Poate ca e contra-intuitiv, dar puteti fi mai increzatori in fiabilitatea unui dispozitiv refurbished in comparatie cu cea a unui model nou. In cazul in care achizitionati un calculator de la specialisti cunoscuti in reconditionare, dispozitivele reconditionate si mai apoi revandute nu au fost rupte si nu au avut nevoie de reparatii.

Acestea ar trebui sa fie, pur si simplu, calculatoare detinute anterior, care au fost curatate si carora li s-au sters toate datele, fiind gata sa serveasca urmatorului proprietar.

0 Shares
You May Also Like