Tot ce trebuie sa stii despre bijuterii de argint

Tot ce trebuie sa stii despre bijuterii de argint

0 Shares
0
0
0

Ati vazut bijuterii de argint similare vandute la diferenta de pret de doua pana la trei ori de la diferiti comercianti cu amanuntul? Te-ai intrebat vreodata cum retailerii marcheaza bijuteriile dupa ce le-au luat de la vanzatori? Aici va vom arata secretele de comert cu ridicata ale bijuteriilor de argint. Si casele de amanet bijuterii sunt interesate de argint.

Pretul pe gram

Cea mai importanta informatie pentru determinarea pretului unei bijuterii de argint este pretul pe gram de argint. Acesta este costul fundamental al materiei prime pentru o bucata de bijuterii de argint sterlina datorita faptului ca argintul este considerat un metal pretios. De exemplu, pretul pentru argint este de 9,5 USD pe uncie, pretul pe gram este determinat prin impartirea pretului la uncie cu 31,5, ceea ce reprezinta 30 de centi. Prin urmare, costul pentru materia prima pentru un inel de banda de 5 grame de nunta este de aproximativ 1,5 dolari. Unii ar putea sa se intrebe de ce oamenii ar plati 30 de dolari pentru un inel cu argint atunci cand argintul costa doar 1,5 dolari. Urmatoarele aspecte vor explica diferenta.

Costul fortei de munca

Pentru a transforma materia prima in produse finite, aceasta implica o mare parte a costurilor de procesare. Metalul in sine trebuie sa fie topit, turnat si modelat, lustruit si asamblat. De cele mai multe ori, bijuteriile de argint sunt accentuate cu diferite pietre, costurile pentru fixarea pietrelor reprezinta, de asemenea, o mare parte din costul total al bijuteriilor, in special pentru bijuterii care necesita un nivel ridicat de maiestrie.

Alte materiale

De asemenea, costurile pentru orice material suplimentar sunt adaugate la bijuterii. De exemplu, o pereche de cercei perla de argint, care are doua perle culturale de apa dulce, cu finisaj de rodiu, ar trebui sa coste dublul pretului argintului din cauza costului perlei si rodiului. Retineti ca rodiul este chiar mai scump decat argintul in sine si este rezistent la temperaturi ridicate.

Cost de expediere

Multe stiluri de bijuterii sunt importate din alte tari datorita diferentei de disponibilitate a materiilor prime, cum ar fi pietrele si, de asemenea, specialitatile in realizarea anumitor stiluri. Prin urmare, costul de transport al transportului este, de asemenea, o parte a costului. De obicei, pentru bijuterii de argint importate, costul de transport poate fi de 10% din costurile de realizare a bijuteriilor.

Taxe vamale

Din aceleasi motive, bijuteriile importate isi indeplinesc obligatiile cu taxe vamale. Acesta este un cost pe care consumatorii normali nu-l cunosc, dar poate, de asemenea, sa creasca pretul bijuteriilor de argint de la 5% la 10%.

Fluctuatiile preturilor

Un comerciant de bijuterii de argint, in special comerciantul cu ridicata, ar asocia pretul bijuteriilor cu pretul actual de argint. Prin urmare, pretul unei bucati de bijuterii de argint  ar putea fi diferit de la o luna la alta, si chiar zi de zi in prezent.

Business Overhead

La fel ca orice alta afacere, vanzarile trebuie sa acopere si cheltuielile aferente administrarii afacerii. Costurile generale ale cheltuielilor sunt salariile angajatilor, chiria, utilitatile si impozitul.

0 Shares
You May Also Like