Pro si Contra: Brazi de Craciun

Pro si Contra: Brazi de Craciun

0 Shares
0
0
0

Nu mai este mult si soseste Craciunul, asa ca e un moment potrivit in care sa incepi sa iti faci planuri pentru cea mai asteptata sarbatoare a anului. Urmeaza perioada se petrece mai mult timp alaturi de cei dragi, se fac intalniri cu prietenii si se sta la masa cu  toata familia, petrecand momente pretioase langa brad.

Acesta este un simbol al Craciunului de foarte multi ani, dar a devenit un subiect intens discutat, reprezentand un adevarat conflict intre cei care se declara iubitori ai naturii si cei care isi doresc neaparat un pom autentic.

Adica intre brazi naturali si brazi de Craciun artificiali. Bineinteles, la fel ca in orice situatie in care exista o disputa de acest gen,  parerile impartite. In continuare poti gasi avantaje si dezavantaje in a impodobi un brad natural sau unul artificial.

Bradul natural: PRO

Mirosul de brad este inconfundabil si de departe cel mai bun argument al celor din aceasta tabara pentru ca nimic nu te poate introduce mai usor in atmosfera de Craciun. Niciun spray din lume nu poate inlocui mirosul autentic, iar aspectul bradului natural este mult mai frumos decat al unuia din plastic.

Casa iti va primi un aer de sarbatoare, iar momentul impodobirii va fi cu adevarat special pentru ca il poti imparti cu cei pe care ii iubesti. Dupa ce sarbatorile trec, ii scoti globurile, beteala si instalatia si il poti refolosi pentru a crea diverse obiecte din lemn utile intr-o casa.

CONTRA

Acele de brad se scutura destul de repede, mai ales daca acesta nu este tinut intr-un ghiveci. Fiind usoare, orice curent usor de aer va face ca ele sa se imprastie peste tot. In locuri greu accesibile cum ar fi sub canapea si mobilier se vor strange cele mai multe si va fi foarte greu sa le aduni pe toate, deci asteapta-te sa le gasesti mult timp dupa ce strangi bradul.

Un alt mare dezavantaj este pretul, care este in crestere de la un an la altul, dar ce nu ai face pentru a crea atmosfera perfecta?

Bradul artificial: PRO

Desi nu este natural, va completa aproape la fel de bine ca un brad proaspat imaginea de ansamblu. Multi dintre brazii artificiali se pot baga in cutie cu tot cu decoratiunile puse printre crengi, deci te va scuti de o munca in plus.

Fiind asa zisi brazi nemuritori, pretul lor este platit o singura data la un numar destul de mare de ani, asadar vei putea economisi o suma bani care sa conteze, de-a lungul anilor. De asemenea, nu vei avea de strans in urma lor, pentru ca acele nu se vor scutura de pe el, casa ramananc curata.

CONTRA

Daca te gandesti sa cumperi un brad artificial dorind sa protejezi natura, stiind ca brazii naturali sunt taiati direct din paduri, nu inseamna ca te inseli 100% dar cel putin partial o faci. Brazii pe care ii vei gasi in piete  sunt adusi de comercianti care au autorizatie si nu aduc brazi decat special crescuti pentru Craciun, in sere.

Desigur, exista si oamenii care nu respecta legea si taie abuziv brazii din padurile noastre. Daca iti iei un brad artificial ca sa lupti contra poluarii, de fapt tu poluezi, datorita PVC-ilui din care sunt creati, si a procesului de obtinere a acestora, fabricile de fapt emana in aer pentru producerea unui singur brad un numar destul de ridicat de substante toxice.

Pana la urma, nu este important ce alegi sa impodobesti, pentru ca niciuna dintre variante nu este corecta sau gresita. Important este sa ii aduni in jurul tau pe cei la care tii cu ocazia aceastei sarbatori. Craciun fericit!

0 Shares
You May Also Like