Cum sa devii un frizer in Statele Unite?

Leave a comment

Poti invata destul de rapid cum sa devii un frizer in Statele Unite. Fa un research complet al responsabilitatilor pe care le vei avea in acest job si despre toate cerintele de licentiere existente, pentru a afla cum sa-ti incepi cariera in hairdressing.

Cauti guler frizerie? Cele mai bune sunt pe UtilariSaloane.ro!

Frizerii taie, stilizeaza si vopsesc parul si pot de asemenea sa execute operatiuni de indreptare a acestuia sau de “permanent”. De asemenea, aplica diferite tratamente ale parului (pe baza de uleiuri, lotiuni, etc.).

Cunoscuti si ca profesionisti cosmetici sau cosmetologi, acesti profesionisti sfatuiesc clientii referitor la conditia parului, a stilurilor ce se pot aplica si a mentenantei de rigoare.

Frizerii pot lucra in saloanele de frumusete, in diferite spa-uri, hoteluri si resorturi. Indiferent de locul jobului, acestia trebuie sa indeplineasca anumite standarde de sanatate si de siguranta, sa pastreze zona de lucru (spatiul de lucru) cat mai curata si sa-si sterilizeze echipamentul.

Acest job presupune deseori multe ore de stat in picioare, iar frizerul trebuie sa foloseasca echipament de protectie, atunci cand manipuleaza diferite solutii chimice.

Pentru a fi frizer in Statele Unite, trebuie sa treci printr-un program de training licentiat de catre stat. Licenta acordata de catre stat, este valabila si este ceruta in toate statele ce compun SUA.

pureshapes.ro

De asemenea trebuie sa ai skilluri foarte bune de comunicare, de management al timpului, creativitate si dexteritate. Salariul mediu pe an pentru un frizer, hair-stilist sau cosmetician in Statele Unite, este in jurul sumei de 23.000 de dolari.

Frizerii aspiranti asa cum am descris pe scurt mai sus, trebuie sa completeze un program de studii aprobat de stat, pentru a putea indeplinii conditiile de licentiere cerute in mod express de catre acest job.

Exista cateva optiuni din punct de vedere educational, in acest sens. In Statele Unite, exista scoli si licee vocationale, cu programe de licentiere in cosmetologie, disponibile spre studiu pentru elevi sau studenti.

Acestea permit frizerilor aspiranti sa-si completeze studiile si sa-si ia la final o licenta recunoscuta de catre stat, licenta ce le va permite ulterior, angajarea in frizerii, spa-uri sau alte institutii.

Sfat: Creeaza-ti cat mai curand un portofoliu. Toti frizerii pot beneficia de pe urma unui portofoliu profesional, ce le descrie si le prezinta munca, cat mai bine. Frizerul isi poate crea portofoliul inca de pe bancile scolii. Un portofoliu ce va contine diferite stiluri de coafura sau de tunsori, demonstreaza potentialului angajator, o cunoastere temenica a diferitelor tehnici de tuns si de aranjat parul si poate ajuta substantial un frizer, atunci cand isi cauta un job cat mai bine platit.

De asemenea, un frizer care dispune de un portofoliu larg si de diverse recomandari de la persoane publice, vedete, etc., poate fi platit mult mai bine decat un frizer fara acest tip de portofoliu sau recomandari.

Dan Bradu seo

In acelasi timp, orice frizer isi poate deschide business-ul propriu, aceasta fiind una dintre meseriile care inlesnesc cel mai rapid acest lucru. Trebuie doar sa fii licentiat, sa ai o experienta destul de buna si iti poti deschide oricand propriul salon.

Leave a Reply