Ferestrele termopan – pe care sa le alegem

Leave a comment
Dan Bradu seo

Daca te-ai horat sa-ti dotezi camerele cu ferestre termopan, putem sa-ti spunem inca de pe acum ca este o decizie foarte buna, dar este foarte importanta calitatea acestor sisteme/ferestre, asa ca te vom ajuta sa alegi. Vrei rulouri exterioare aluminiu? Intra pe Elitechmsystem.ro.

Iata ce spun specialistii:

Intotdeauna cand alegi ferestre termopan, nu te orienta dupa cele mai ieftine de pe piata, chiar daca pare tentant. Cumparand unele ceva mai scumpe, poti face economii foarte mari, pe termen lung.

Ferestrele de calitate mai buna sunt mai rezistente si nu vor necesita reparatii majore sau mai grav – inlocuire. O fereastra termopan de calitate buna ar trebui sa reziste in jur de 25 de ani, chiar si peste.

Cele de slaba calitate rezista mult mai putin. Asadar, un prim sfat de la noi ar fi sa cumperi niste sisteme de calitate, de la o firma cunoscuta. Ferestrele cele mai ieftine sunt de obicei produse in Turcia sau in China, iar calitatea acestora nu este foarte buna, neavand nici grosimea necesara.

Atfel, materialul putem spune ca are o calitate destul de proasta si ajunge sa se corodeze repede. In ceea ce priveste profilele de pvc, putem spune ca acestea se impart in 2 categorii sau daca vreti, clase: clasa A (aceasta clasa ia in calcul grosimea materialului si calitatea peretelui exterior, cuprinsa de obicei intre 3 si 3.31 mm), clasa S (aceasta clasa se refera la climat si se situeaza de obicei intre -25 si +45 grade), acestea fiind cele mai bune si clasa B (cele care se gasesc in general la noi), cu grosimi de pana la 2.7mm.

Si aceste profile au o calitate foarte buna si le putem recomanda cu incredere. Se pot gasi bineinteles si profile din clasa A, ceva mai scumpe, dar care merita cu prisosinta diferenta de pret. Profilele de clasa A, au avantajul ca rezista cu cca. 20% mai mult decat cele din clasa B.

Iti recomandam sa nu te apuci sa montezi singur ferestrele sau sa “angajezi un prieten” care se pricepe. Oricand se pot intampla mici accidente/greseli, poti strica sistemul si nu vei mai beneficia de garantie. Daca apelezi la o firma de specialitate, acestia iti vor acorda garantie pe manopera.

Nu accepta montarea de la nici o firma daca nu ti se ofera niste acte pentru acest lucru. Ca sa poti apela mai departe la autoritatile statului (OPC de exemplu), in cazul unor nemultumiri ai nevoie de actele sistemelor termopan: chitanta, factura, certificatul de garantie dar si contractul.

De asemenea, trebuie sa ai un pervaz (glaf) de calitate. In unele tari nu se monteaza sisteme termopan daca nu exista pervaz. Acesta are fara doar si poate rolul sau bine determinat – atat la exterior (ajutand apa sa se scurga de pe geam, aceasta nemailuand contact cu peretele exterior), dar si la interior (sistemul in sine este mai etans si mai stabil).

pureshapes.ro

Materialele pe care le alegi sunt si ele foarte importante. Ai de ales intre aluminiu, pvc si lemn stratificat. In ziua de astazi, majoritatea specialistilor sau firmelor iti vor recomanda profilele de pvc, dar daca ai alte preferinte poti alege fara probleme si celelelate materiale.

Leave a Reply