Sfaturi utile pentru achizitionarea compresoarelor

0 Shares
0
0
0

Atunci cand cautati compresoare de vanzare tineti cont de mai multe detalii. Compresoarele de aer sunt proiectate sa utilizeze o varietate de surse de alimentare. In timp ce compresoarele cu gaz / diesel si compresoarele electrice sunt printre cele mai populare, compresoarele de aer care utilizeaza motoare de vehicule, porturi de forta sau porturi hidraulice sunt, de asemenea, utilizate in mod obisnuit in aplicatiile mobile.

Puterea unui compresor este masurata in puterea HP si CFM (picioare cubice pe minut de aer de admisie).  Dimensiunile galonului rezervorului specifica volumul de aer comprimat (disponibil in rezerva). Compresoarele cu gaz / diesel sunt utilizate pe scara larga in zone indepartate, cu acces dificil la electricitate.

Sunt zgomotoase si necesita ventilatie pentru gazele de esapament. Compresoarele electrice sunt utilizate pe scara larga in productie, atelierele si garajele cu acces permanent la electricitate.

Compresoarele uzuale pentru atelier / garaj sunt 110-120 V sau 230-240 V. Formele rezervorului compresorului sunt: ​​”rotund”, “rezervor dublu”, “orizontal” si “vertical”. In functie de dimensiunile si scopurile, compresoarele pot fi stationare sau portabile.

Pentru a asigura functionarea eficienta a tuturor tipurilor de compresoare fara scurgeri, este imperativ sa se efectueze intretinerea de rutina, cum ar fi monitorizarea si inlocuirea accesoriilor compresoarelor de aer.  Se sugereaza ca proprietarii de compresoare de aer efectueaza inspectii zilnice ale echipamentelor lor, cum ar fi:

Verificati scurgeri de ulei si aer

Verificarea presiunii diferentiale in filtrul de aer comprimat

Determinarea daca uleiul din compresor trebuie schimbat sau nu

Verificarea temperaturii de functionare in conditii de siguranta

Drenarea condensului din rezervoarele de aer

Mai jos, este o lista partiala a aplicatiilor compresoare centrifuge, fiecare cu o scurta descriere a unor caracteristici generale posedate de compresoarele respective. Pentru a incepe aceasta lista sunt listate doua dintre cele mai cunoscute aplicatii centrifuge de compresoare; turbine cu gaz si turbocompresoare. Iti recomadam produsul Compresor air kit 8 bar 1.5 cp.

In forma lor simpla, turbinele moderne de gaz functioneaza pe ciclul Brayton.  Pentru a asigura comprimarea, se utilizeaza fie compresoare axiale, fie compresoare centrifuge. Tipurile de turbine cu gaz care comporta cel mai adesea compresoarele centrifuge includ motoarele de aeronave mici (de exemplu turbosfoane, turbopropulsoare si turbofan), unitatile auxiliare si micro-turbinele.

Standardele industriale aplicate tuturor compresoarelor centrifuge utilizate in aplicatiile aeronavelor sunt stabilite de FAA si militare pentru a maximiza siguranta si durabilitatea in conditii severe.

Rotoarele utilizate in turbinele cu gaz sunt realizate in mod obisnuit din foraje din aliaje de titan. Lamele lor de curgere sunt in mod obisnuit macinate in puncte pe masini de frezat cu 5 axe.

Atunci cand tolerantele si distantele sunt cele mai stranse, aceste modele sunt finalizate ca o geometrie operationala fierbinte si deflectate inapoi in geometria rece, asa cum este necesar pentru fabricare.

Aceasta necesitate provine din deflectiile rotorului experimentate de la pornire pana la viteza maxima / temperatura completa care poate fi de 100 de ori mai mare decat distanta asteptata a rotorului de functionare a rotorului.

In turbocompresoarele si compresoarele pentru motoare si motoare cu motor diesel. Compresoarele comprimate utilizate in combinatie cu motoarele cu ardere interna sunt cunoscute sub denumirea de turbocompresoare, daca sunt actionate de gazele de esapament ale motorului si de compresoare, daca sunt actionate mecanic de motor.

0 Shares
You May Also Like