Ce este si la ce foloseste un generator de curent electric?

Ce este si la ce foloseste un generator de curent electric?

0 Shares
0
0
0

Un generator electric este acel dispozitiv, care a fost anume creat, cu scopul de a transforma energia mecanica in energie electrica.

Un astfel de aparat, poate sa fie util in mai multe situatii, asa ca vom discuta despre utilitatea sa in continuarea acestui articol, insa daca ai si tu nevoie de un asemenea aparat, poti cumpara cu incredere generatoare de la Epinvest, pentru ca acestea sunt de cea mai buna calitate.

Vei putea sa gasesti generatoare de curent mici, destinate uzului casnic, insa vei putea sa gasesti si generatoare mari de curent, care pot sa fie folosite in mediul industrial, in termocentrale sau hirdocentrale.

Generatoarele mici, sunt special concepute pentru a asigura alimentarea cu energie electrica a unei case, a unei gospodarii, si chiar si a unei ferme sau a unei pensiuni, in situatii de urgenta, atunci cand este o pana de curent electric.

Deasemenea, cei care detin o cabana de exemplu la munte, intr-o zona izolata unde nu este energie electrica, cu siguranta detin si un generator de curent electric, pentru a putea avea energie electrica in momentul in care isi viziteaza cabana.

Despre generatoare, am spus ca ele transforma energia mecanica in energie electrica, insa in cazul in care discutam despre un generator care functioneaza pe baza arderii de benzina sau de motorina, atunci energia chimica pe care o contine combustibilul, se transforma in energie termica si mecanica, intr-un motor cu ardere interna, iar mai apoi, aceasta energie va fi transformata in energie electrica.

Referitor la componentele unui generator de curent, trebuie mentionat faptul ca prima componenta este motorul termic, care poate fi pe benzina sau pe motorina, insa in ultimul timp, se pare ca se cauta tot mai mult generatoarele cu motor pe motorina.

Al doilea element important, fara de care un generator de curent electric nu poate functiona, este alternatorul, acesta preluand miscarea de la motor, si transformand-o in energie electrica, prin intermediul fenomenului fizic de inductie electromagnetica.

Aceste doua elemente sunt foarte importante, insa un generator mai detine si un sistem de control electronic, care va trebui sa asigure stabilitatea parametrilor curentului electric produs in timp, insa acest sistem trebuie sa asigure si alimentarea cu combustibil in cantitate corelata automat consumului de energie electrica. Tot sistemul de control electronic trebuie sa asigure si oprirea automata a generatorului in caz de pericol.

Toate aceste elemente ale generatorului, sunt montate pe un sasic, care mai poarta si denumirea de cadru metalic, pentru a compune un tot unitar, si pentru ca generatorul sa poata fi transportat acolo unde este nevoie de el.

Pornirea unui generator se poate face manual, cu sfoara, sau automat, insa aceste generatoare de curent electric, care pornesc automat, au preturi mult mai mai mari.

Daca discutam despre generatoare care pornesc automat, atunci trebuie sa precizam faptul ca ele dispun de o baterie reincarcabila, care impreuna cu un demaror asigura pornirea generatorului prin simpla apasare a unui buton.

Asadar, acestea sunt cateva detalii importante pe care toata lumea ar trebui sa le cunoasca despre generatoarele de curent electric.

0 Shares
You May Also Like