Ce spune Biblia despre bradul de Craciun si ornamentele acestuia ?

Ce spune Biblia despre bradul de Craciun si ornamentele acestuia ?

0 Shares
0
0
0

Biblia nu ne interzice nicidecum sa punem bradul de Craciun in casa si suntem liberi sa alegem daca sa punem unul in casa noastra sau nu.

Ca si in cazul tuturor deciziilor noastre, trebuie sa ne rugam inaintea lui Dumnezeu si sa actionam in ascultare de ceea ce simtim ca trebuie sa facem, dar trebuie sa fim clari ca nu exista nicio baza biblica care sa ne interzica sa decoram casa de Craciun.

Ce versete par sa o interzica?

Exista cateva versete in Biblie care par sa indice ca este gresit sa decorezi casa cu obiecte din lemn, dar ele vorbesc de fapt despre idolatrie.

De exemplu, Ieremia 10:1-5 si Isaia 44:14-15 interzic in mod specific utilizarea lemnului pentru a sculpta idolii. Ele subliniaza cat de absurd si inutil este sa faci sau sa impodobesti idoli de lemn pentru a te inchina lor, lucru pe care natiunile pagane l-au facut si pe care poporul evreu a inceput sa-l imite.

Biblia interzice tot felul de idolatrii, fie ca este vorba de inchinarea oamenilor sau a obiectelor din lemn sau din orice material. Trebuie doar sa ne inchinam lui Dumnezeu, Domnul si Mantuitorul nostru. Atata timp cat decoratiunile de Craciun servesc pentru a ne aminti si a sarbatori ca Isus a venit pe lume si nu pentru a se inchina acelor obiecte in sine, nu exista nici o problema in decorarea casei noastre.

Originea bradului de Craciun

De-a lungul istoriei, multe culturi au folosit copaci si frunze pentru a-si exprima obiceiurile si traditiile. De exemplu, timp de multe secole germanii si scandinavii au pus in casele lor in timpul iernii pini si ornamente cu frunze naturale ca un simbol ca primavara se va intoarce si ca iarna nu este vesnica.

Exista teorii despre culturile pagane care au folosit brazi pentru a-si reprezenta zeii, de exemplu, zeul fertilitatii. Cu toate acestea, se crede ca povestea bradului de Craciun a provenit de la Bonifaciu, un misionar englez care a mers sa evanghelizeze Germania intre anii 680 si 754. Se spune ca a taiat stejarul unde au facut sacrificii lui Odin (un zeu celtic) si l-au inlocuit cu un brad, un copac care ramane verde pe tot parcursul anului. El a impodobit bradul si l- a pus ca un simbol al iubirii vesnice a lui Dumnezeu, dandu-i astfel un nou sens.

Altii spun ca originea este in Martin Luther pentru ca a promovat impodobirea brazilor cu fructe care reprezentau pomul paradisului si cu lumanari sau lumini care il reprezentau pe Isus, lumina lumii. Obiceiul a prins radacini in Germania si de acolo s-a raspandit mai intai in tarile scandinave si apoi in restul Europei, astazi bradul fiind impodobit cu decoratiuni diverse si instalatii luminoase foarte colorate.

Ceea ce conteaza cu adevarat este motivul pentru care punem bradul de Craciun, sensul pe care il are pentru noi. Ar trebui sa fie o decoratie care sa reflecte bucuria noastra de a sarbatori nasterea lui Isus.

0 Shares
You May Also Like