Avem tendinta sa cumparam ceasuri si de foarte multe ori o facem din pasiune. In acest articol ne-am decis sa va spunem mai multe despre cum ar trebui sa cumparam un ceas si de ce anume ar trebui sa tinem cont.
Ceasurile de mana pentru dame si pentru barbati pot sa fie o idee buna pentru cadouri indiferent ca optam pentru ceasuri originale sau pentru replicile accesibile ale unui ceas produs de o firma recunoscuta.
Ceasurile de mana pot sa fie o idee excelenta de cadou, asa cum am spus de foarte multe ori in ghidurile pe care le-am facut indiferent ca optam pentru ceasurile ieftine sau pentru modelele de lux al unor branduri elvetiene care produc ceasuri. Exista si acea perceptie conform careia ceasurile de firma sunt scumpe si sunt bune dar in realitate nu ar trebui sa cheltuiti foarte mult pe ceasuri de mana barbatesti sau de dama care sa va tina pentru ani buni de acum inainte daca sunt ingrijite continuu.
Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa investiti timp citind ghidurile de pe internet in care vom incerca sa va introducem in lumea ceasurilor.
Sunt si explicatii in ceea ce priveste principalele tipuri de mecanisme si care sunt diferentele intre modele ieftine si scumpe, cum alegeti un ceas bun si totusi sa nu cheltuiti foarte mult si despre modul in care sa aveti grija de ceas ca sa va tina pentru cat mai mult timp. Noi am adaugat si un mic glosar cu termeni si speram sa il gasiti cat mai util.
In primul rand trebuie sa tineti cont de pasii care sunt de urmat cand alegeti un ceas pentru mana fie pentru voi fie pentru o alta persoana.
Incepeti in primul rand prin stabilirea unui buget. Este destul de simplu sa dati mult pe un ceas pentru ca unele modele vin la pachet cu preturi atmosferice mai ales in zona miilor sau zecilor de mii asa ca ar trebui sa stiti de la bun inceput cam cat ati vrea sa cheltuiti.
Decideti-va asupra tipului de afisaj care poate sa fie analogic si digital ori hibrid care include ambele tipuri de afisaje de pe acelasi cadran.
Ganditi-va ce functii ati vrea in plus pe ceas in afara de afisarea timpului. Sunt multe modele care afiseaza datele curente si care ofera si functionalitatea de cronometru. Puteti avea ceas si cu alarma si sunt si ceasuri pentru cei care sunt pasionati de sport si de miscare in aer liber care adauga mai multe functii cum ar fi altimetru, GPS, barometru, si puls cardiac.
Alegeti si tipul de curea: metalica, de piele sau de cauciuc.
Alegeti si tipul de mecanism, care poate sa fie cu quart sau mecanic. Sunt si mecanisme hibride si derivate din aceste doua tipuri principale. Sunt si unele ceasuri care se incarca automat si daca sunt purtate la mana, prin intermediul mecanismelor mecanice sau solare ce incarca baterii de rezerva. Le veti gasi si sub numele de kinetic, eco drive sau alte denumiri asemanatoare. Toate ceasurile mecanice a trebui sa fie intoarse periodic.