Chipset-urile wireless pentru laptop de la Qualcomm si Wilocity

Chipset-urile wireless pentru laptop de la Qualcomm si Wilocity

0 Shares
0
0
0

Qualcomm si Wilocity s-au decis sa faca echipa anul acesta la CES, prezentand ceea ce se vrea a fi prima solutie wi-fi din lume de tip tri-band, ce combina standardele 802.11ac si 802.11ad. Vrei un laptop refurbished cu specificatii de top? Poti gasi numai pe DiablosComputer.ro!

Noua linie de chipseturi QCA9006 (ce va fi disponibila in 2 forme – formfactors) este de fapt o evolutie naturala a chipset-ului AR9004TB, ce s-a combinat cu standardul 802.11n de curand.

Noul design de referinta foloseste bande radio de 60ghz, 5ghz si respectiv 2.4ghz pentru a putea fi capabile de viteze de transfer foarte mari, dar si pentru o compatibilitate crescuta.

Din nefericire, nu exista inca planuri urgente pentru a livra pe scara larga acest tip de chipset. Totusi, nu trebuie sa fim dezamagiti. Oriand una dintre aceste companii sau o alta, ar putea decide sa scoata chipsetul pe piata, pentru a putea fi implementat in toate solutiile desktop si laptop, nu ar fi pentru prima data.

Qualcomm Incorporated, au anuntat ca o subsidiara a lor si anume Qualcomm Atheros Inc + Wilocity, care este un developer de baza al chipset-urilor wireless in banda de 60ghz, au lansat primul design de referinta ce poate combina cele 2 standarde wireless despre care vorbeam si mai sus: 802.11ac si respectiv 802.11ad, intr-un singur modul wireless.

Bazat pe tehnologiile wireless Qualcom Vive 802.11ac wi-fi si Wilocity 802.11ad WiGig, acest design de referinta dispune de 3 benzi wireless (wi-fi) radio, ce permit consumatorilor sa se conecteze la device-uri in banda de pana la 60Ghz (inclusiv), permitand in acelasi timp viteze de tip multi-gigabit, in timp ce asigura o arie de acoperire cu mult imbunatatita, fata de cea a standardelor anterioare.

Construind in continuare pe succesul solutiei wireless QCA9005 tri-band, ultima generatie de device-uri wireless tri-band si in consecinta ultima generatie de placi de retea wireless pe care le vom putea utiliza curand, au avantajul implementarii acestor noi tehnologii.

Acest lucru, combinat cu viteze de tip mulit-gigabit, sincronizari de date, precum si un video sau audio streaming mai usor de efectuat, va aduce noi dimensiuni ariilor de utilizare si pur si simplu experientei wireless in general, cu care am fost obisnuiti pana acum.

Daca ne gandim la inceputurile acestor placi si/sau chipset-uri, cu siguranta ne putem aduce aminte de greutatile la conectare, de distanta sau aria foarte mica de acoperire pe care o aveau anumite placi de retea wireless (din cauza semnalului slab), de deconectarile spontane si aparent fara motiv si de viteza mica de download.

Toate acestea au inceput sa dispara inca de la introducerea standardului 802.11ac, iar acum, aceasta noua tehnologie tri-band de mare viteza, face un alt pas major inainte.

Totusi, pentru a putea folosi la maximum capabilitatile acestor chipset-uri pe laptop-urile noastre, trebuie sa aveam o viteza la internet capabila sa le puna la incercare. Pentru asta avem acum abonamente la internet de pana la 1gb/s (banda).

Pana acum, nu existau routere sau placi de retea (mai ales wireless) atat de bune, care sa suporte constant asemenea viteze. O data cu aparitia acestor chipset-uri, nu ne vom mai confrunta cu astfel de probleme.

0 Shares
You May Also Like