Cum cumperi o camera de supraveghere

0 Shares
0
0
0

CCTV, un dispozitiv de siguranta practic si eficient

Aceasta este o retea de camere plasate strategic conectate la un registru central (la domiciliu) sau un monitor de afisare pentru a monitoriza punctele de trecere si a bunurilor care au valoare sau care necesita monitorizare.

O poarta de acces la Internet printr-o cutie de internet sau un USB 3G permite consultarea la distanta de dvs. sau de catre o companie de securitate. Acest sistem este scump si doar pentru intimidare poti folosi camere de supraveghere false ieftine.

Cele 4 tipuri de instalare

Dummy pentru viziunea locala, viziune in miscare, sau pentru  vederi mobile si locale, fiecare tip de instalatie ofera avantaje specifice. Ar trebui sa fie aleasa in functie de nevoile dvs. si de gradul de supraveghere dorit.

O instalatie conceputa pentru a descuraja intruziunile; o puteti combina si cu o supraveghere reala si cu camere reale dar le puteti folosi si pe cele false mai ales ca noile modele sunt foarte realiste.

O instalare vizuala locala cu camere care va trimit imaginea inapoi la computer, la televizor sau la orice alt ecran la domiciliu este o solutie buna.

O instalatie in viziune mobila cu camere IP la care veti vedea in timp real imagini capturate de pe smartphone sau calculator (nevoie de o conexiune la internet 3G). Solutie de top pentru a va monitoriza proprietatea in vacanta!

O instalatie cu viziune mobila si locala, facuta pentru a masura o protectie mai buna si pentru a raspunde tuturor cerintelor.

Desi aparatele de fotografiat sunt independente de instalatie, este necesar sa se tina seama de orientarea mai buna a acestora. Desigur, unele camere sunt fixe si altele sunt motorizate.

Sfaturi inteligente: faceti un plan al zonei pentru a monitoriza si estima campurile obligatorii pana unde trebuie sa bata camera, judeca utilitatea sau non-utilitatea camerelor motorizate, si determinati particularitatile proiectelor inainte de a le demara.

Glosar de termeni tehnici

Asa cum probabil ati observat, termenii tehnici nu lipsesc.

Unghiul de vizualizare: ca la ochi, unghiul de vizualizare determina campul care se va vedea.

Scop: Determina unghiul de vizualizare al camerei. Cu cat este mai mare, cu atat este mai ingust campul de vizibilitate si mai indepartat; cu cat este mai mica, cu atat este mai mare campul. Ele au o dimensiune cuprinsa intre 2,5 mm si 100 mm.

Lungime: aproximativ distanta focala (in mm) reprezinta distanta dintre punctul central si planul formarii imaginii. La marirea distantei focale, campul de vedere este redus (25mm: unghi larg, 50mm: standard).

Lens: converge sau deturneaza lumina, defineste traiectoria.

Disc: de asemenea, numit diafragma regleaza fluxul luminos transmis prin lentila.

Senzor de imagine: permite camerei sa capteze semnalul luminos. Senzorii CCD ofera o definitie mai buna decat CMOS.

Chipset: gestioneaza fluxul de date si transforma semnalul luminos in imagine separata si specifica.

Compresie: comprima datele pentru a minimiza umplerea spatiului de stocare. Aceste reduceri au diferite formate, cele mai cunoscute sunt MJPEG, PEG4, H124. MJPEG este mai potrivit pentru camerele cu senzori de miscare.

Codificare: referitor la transformarea video in format calculator.

Scanare: se refera la claritatea imaginii.

Daca nu va permiteti sa cumparati un sistem de supraveghere real va recomandam sa incercati camera de supraveghere tip Dome Falsa Neagra.

0 Shares
You May Also Like