Cum se alege un monitor pentru PC?

Cum se alege un monitor pentru PC?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vine vorba despre achizitionarea unui calculator, cu siguranta un utilizator trebuie sa cunoasca toate detaliile de care trebuie sa tina cont, pentru a alege echipamentul ideal pentru el si pentru nevoile sale.

In primul rand, utilizatorul care are nevoie de un calculator nou, va trebui sa aiba cunostinte despre importanta componentelor interne ale acestuia, sau daca va dori sa isi creeze echipamentul pe cont propriu, vor trebui sa stie exact ce componente trebuie sa aleaga,

Cu siguranta procesorul, placa video, placa de baza, hard disk-ul sau memoria RAM sunt componente foarte importante, de care un utilizator va trebui sa tina cont atunci cand isi va alege echipamentul.

Pe langa toate aceste componente interne, cu siguranta si perifericele conteaza foarte mult, iar aici amintim tastatura, mouse-ul, webcamul, etc.

Cu siguranta, chiar si monitorul conteaza foarte mult, iar utilizatorii isi vor putea alege monitorul in functie de buget, si in functie de preferinte.

Cei care isi cumpara un echipament nou, cu siguranta isi vor alege si un monitor nou, pe cand cei care isi cumpara un calculator refurbished, sau un calculator second hand, au posibilitatea sa isi indrepte atentia spre monitoare second hand Bucuresti, si isi vor putea alege monitorul ideal.

Si daca tot am adus in discutie monitorul calculatorului, trebuie mentionat faptul ca acesta trebuie ales si in functie de anumite caracteristici tehnice, cum ar fi contrastul in primul rand.

Contrastul este o caracteristica importanta a acestuia care este definit ca si raportul dintre luminozitatea ecranului cand acesta afiseaza negru, si luminozitatea cand acesta afiseaza culoarea alba.

O alta caracteristica foarte importanta a monitorului, este farad oar si poate luminozitatea, iar aici trebuie mentionat faptul ca nu prea are rost ca un utilizator sa isi aleaga un monitor care sa aiba o luminozitate mai mare de 300 – 350 cd/m2. Aceasta valoare este ideala pentru afisarea imaginilor clare chiar si atunci cand incaperile sunt foarte luminoase.

Unghiul de vizibilitate este iarasi un factor important in functie de care se alege un monitor, iar aceasta caracteristica este diferita in functie de panoul utilizat de producator in realizarea monitorului.

Acuratetea culorilor este iarasi o caracteristica tehnica foarte importanta de care un utilizator va trebui sa tina cont in momentul in care isi va alege monitorul pentru calculator, insa fara doar si poate, cel mai important aspect referitor la monitor, este rezolutia acestuia.

Aici, este iarasi foarte important de precizat faptul ca monitoarele, pot sa prezinte aparent aceleasi caracteristici tehnice, indiferent ca vin de la un producator sau altul.

Este important insa ca utilizatorii sa stie faptul ca unele monitoare sunt de o calitate mai buna, altele de o calitate mai slaba, chiar daca au aceleasi caracteristici tehnice, iar acest lucru tine in mod evident de producatori.

Tocmai de aceea, un utilizator care isi cumpara un calculator, indiferent ca acesta este nou, refurbished sau second hand, trebuie sa isi aleaga neaparat un monitor de la un producator de top, pentru ca acesta sa fie de cea mai buna calitate.

0 Shares
You May Also Like