Atunci cand cumperi un telefon nou, primesti din start si un incarcator original la fel de nou. Este foarte important ca pentru toate telefoanele sa fie folosite incarcatoare originale pentru telefoane. Acesta este si motivul pentru care, atunci cand se fabrica un telefon se fabrica si propriul incarcator, care bineinteles este original.
Un incarcator nu te tine de multe ori la fel de mult ca telefonul in sine. Unii le scapa din mana, altii trag prea tare de ele, altii le calca din greseala si tot asa. Astfel ne trezim cu surpriza ca incarcatorul nu mai este functional, mult mai repede decat ne-am fi gandit.
In astfel de situatii, ceea ce ai de facut este sa cumperi un incarcator nou, insa nu orice incarcator, ci unul original. Site-ul www.magazingsm.ro ofera o gama larga de incarcatoare originale pentru telefoane. Intra chiar acum si alege unul potrivit modelului tau.
Odata cu inceperea anului scolar am observat ca un lucru nu lipseste in mod clar din „rechizitele” elevilor si anume telefonul mobil. Nu conteaza ca esti in clasa I sau in clasa a XII-a, telefonul mobil e mereu cu tine. Si asta nu ar fi o problema, daca il folosesti intr-adevar cand ai nevoie neaparata de el, cum ar fi situatiile in care trebuie sa chemi unul din parinti sa vina dupa tine, sau cand trebuie sa transmiti o informatie cu adevarat importanta.
Multi elevi insa, nu inteleg faptul ca telefoanele mobile nu ar trebui utilizate in maniera in care o fac ei. Daca stai la poarta unei scoli dimineata cand elevii intra la ore, sau la amiaza cand acestia ies de la ore, vei observa ca o proportie impresionanta de elevi sunt cu ochii in telefoanele mobile. Peste tot pe unde ne intoarcem, vedem oameni cu telefoanele in mana.
Multi profesori se plang de faptul ca elevii nu sunt atenti la ore pentru ca sunt prea ocupati cu telefoanele mobile. La inceputul anului scolar, elevii sunt in general avertizati in privinta acestui aspect, insa pe parcurs se pierde din vedere acest lucru.
De ce nu ar trebui permise telefoanele in scoli? Pentru ca:
• Elevii sunt distrasi de la ore si sunt atenti la SMS-uri sau la mesajele de pe retelele de socializare;
• Multi dintre elevi comit tot felul de fapte josnice in incinta scolii, fapte pe care mai apoi le incarca pe diverse site-uri, astfel incat sa fie vizibile tututor;
• Nu putine sunt cazurile in care elevii copiaza la teste si examene de pe telefonul mobil;
• Nu sunt cunoscute inca exact efectele pe care le au radiatiile produse de telefoanele mobile asupra organismului uman.
Un lucru este cert, locul telefoanelor mobile nu este in scoli. Elevii trebuie sa fie atenti la ce predau profesorii, nu la ce scriu ceilalti pe retelele sociale. Din nefericire sunt insa des intalnite si cazurile in care chiar profesorii folosesc telefoanele atunci cand sunt la catedra, fapt pentru care elevii fac la fel. Nu generalizam, insa se intampla.