De unde provine mierea de Manuka?

De unde provine mierea de Manuka?

0 Shares
0
0
0

Mierea din Manuka provine din Noua Zeelanda si este facuta din nectar colectat de albinele care furajeaza pe copacul salbatic manuka, care ii confera o aroma distinctiva, iar acum se gaseste si in Romania miere de manuka raw 16+ 500g kfactor. Dar ce presupun beneficiile sale pentru sanatate? Ei bine, in urmatoarele randuri veti descoperi informatii pretioase despre aceasta miere speciala.

Cel mai mult despre aceasta miere se crede ca are proprietati de ucidere a bacteriilor deoarece contine substante chimice care produc peroxid de hidrogen.

Cu toate acestea, in 1991, un studiu realizat de Unitatea de Cercetare Honey din Noua Zeelanda a aratat ca atunci cand s-a eliminat peroxidul de hidrogen dintr-o gama de miere, mierea de manuka era singura care si-a pastrat capacitatea de a ucide bacteriile.

Aceasta se datoreaza prezentei unui ingredient unic, identificat acum ca metilglioxal, care are proprietati antimicrobiene specifice.

Ca raspuns la aceasta descoperire, borcanele de miere manuka au inceput sa fie comercializate purtand un numar UMF – “Unic Manuka Factor” – referitor la numarul de bacterii pe care mierea le-ar putea omori odata ce peroxidul de hidrogen a fost indepartat.

Etichetarea pe borcane totusi a provocat o anumita confuzie. Pe langa evaluarea UMF, unele borcane afiseaza MGO, (metilglyoxal) care echivaleaza cu acelasi tip de masurare, in timp ce altele arata NPA sau TA.

Activitatea NPA (non-peroxide activity) se bazeaza, in mod similar, la nivelul metilglyoxalului din miere, odata ce peroxidul de hidrogen a fost indepartat. TA este in schimb activitatea totala, deci include si peroxidul de hidrogen, care este prezent in mierea normala.

In acelasi timp, unele borcane pot fi gasite cu “Activitate” sau “Activ” alaturi de numere, in timp ce unele au numere singure fara explicatii cu privire la justificarea lor.

Cum ramane cu proprietatile sale medicale?

In ceea ce priveste utilizarea mierei ca medicament, “mierea de calitate medicala” este autorizata in intreaga lume pentru tratamentul de ingrijire a ranilor.

Au existat numeroase cercetari recente care au provenit din Universitatea Cardiff, care au demonstrat ca mierea in general, si in mod deosebit mierea de manuka, este cel putin la fel de eficace pentru vindecarea ranilor cronice si MRSA (infectie rezistenta la antibiotice).

Cu toate acestea, este foarte important sa retineti ca orice miere folosita in aceasta calitate va fi miere de calitate medicala, cu impuritatile eliminate: nu ar trebui sa aplicati nici o miere pe ranile dvs. acasa.

In schimb, multi oameni o cumpara gandindu-se ca ar putea ajuta la dureri de gat, probleme intestinale sau chiar alergii. Deci, care este dovada acestor beneficii?

Nu exista suficiente dovezi ca supravietuieste metilglioxalul fiind mancat si ca nu are nici un benefic in interiorul corpului.

Acesta nu este un domeniu in care au fost realizate o multime de cercetari finantate independent, dar, desi exista o multime de dovezi ca in general mierea poate calma o durere in gat, nu exista inca dovezi concludente care sa sugereze ca consumul de alimente cumparat Mierea manuka va fi mai eficienta decat o alternativa mai ieftina.

In mod similar, nu au existat dovezi solide care sa demonstreze ca poate fi utilizata pentru a usura indigestia

0 Shares
You May Also Like